Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Bellator 191: Debi Michaela Mcdonalda i pokušaj iskupljenja Valérie Létourneau

Bellator
Foto: Promo
PR
Autor
PR članak
12.12.2017.
u 14:38

Bellator će 2017. godinu ispratiti sa svojim 191. izdanjem s kojim svoj kavez postavljaju u engleskom Newcastleu 16. prosinca.

U glavnoj borbi večeri bivši UFC borac Michael McDonald (17-4 MMA, BMMA 0-0) po prvi će put ući u Bellatorov kavez protiv Francuza Petera Ligiera (8-1-1 MMA, BMMA 0-0) kojem je također pozornica ove promocije neistražen teren. U sunaslovnoj borbi nas čeka bivša UFC izazivačica Valérie Létourneau (8-6 MMA, 0-0 BMMA)  iz Kanade u meču protiv domaće borkinje Kate Jackson (9-2 MMA, 1-0 BMMA). Na eventu također gledamo i povratak PRIDE FC veterana Jamesa Thompsona (20-16 MMA, 1-1 BMMA) protiv bivšeg UFC-ovog teškaša Philipa De Friesa (13-6 MMA, 0-0 BMMA).

Bellator 191 ne propustite UŽIVO u noći s petka na subotu 16. prosinca u tri sata poslije ponoći na Fight Channel PPV-u ili na www.fightchanneltv.com.

Debi još jednog bivšeg UFC-ovca!

Michael “Mayday” McDonald je borac koji se okušao s nekima od ponajboljih bantamaša u svojoj karijeri. U UFC-u je zabilježio šest pobjeda i tri poraza od zaista velikih imena kao što su John Lineker, Urijah Faber i Renan Barao, a borio se i za titulu bantam prvaka koju nije osvojio. Iako mnogi tvrde da je uvijek podbacio kad bi se borio sa stvarno kvalitetnim imenima divizije, McDonald je dovršio i dobre protivnike kao što su Miguel Torres i Brad Pickett.

“BadAzz” Peter Ligier se isključivo borio na europskoj MMA sceni od svog debija 2013. Među skalpovima za sada nema neka velika imena, ali zato je izgubio samo jednom i to od Mikea Wootena jednoglasnom odlukom pa mu je tako ovo sjajna prilika da ubilježi pobjedu nad poznatim imenom. Iako to neće biti lak zadatak.

Valérie Létourneau vs. Kate Jackson

Bivša UFC izazivačica slamka titule Valérie Létourneau u Bellator MMA promociju će zaplivati s tri uzastopna poraza. Nakon što je svoju UFC karijeru započela sa savršenim 3-0, Létourneau si je osigurala i borbu s bivšom prvakinjom slamka divizije Joannom Jędrzejczyk.

Jędrzejczyk je uglavnom dominirala nad Létourneau iako je Kanađanka pružila više otpora negoli je itko očekivao. Nakon tog poraza u slamka diviziji, ova je bivša bantamašica dobila priliku boriti se u svojoj prirodnoj diviziji, a to je muha kategorija. Tu ju je na domaćem terenu u Kanadi dočekala Joanne Calderwood u prvoj ženskoj borbi muha divizije u povijesti UFC-a. Calderwood je završila Létourneau u trećoj rundi nakon neizvjesne borbe.

 

A i nakon tog poraza joj je UFC dao još jednu priliku da se dokaže na domaćem terenu u Torontu protiv Vivian Pereire na UFC-u 206 u prosincu prošle godine. Pereiri je to bio prvi nastup u UFC-u u koji je ušla s 11 pobjeda, a borbu je dobila pomalo kontroverznom podijeljenom odlukom. I sad godinu dana nakon toga, Létourneau se opet vraća i bori se s Kate Jackson u svom Bellator MMA debiju.

Domaća borkinja Kate Jackson ući će tako u najveću borbu svoje karijere nakon što je ove godine već ubilježila dvije pobjede nakon neuspješnog ulaska u finale 23. sezone TUF-a. U prvoj borbi ove godine osvojila je BCMMA pojas muha divizije kad je zaustavila Bryony Tyrell u trećoj rundi, a onda je u kolovozu po prvi put nastupila za Bellator i pobijedila učenicu Josha Barnetta, Colleen Schneider.

Osim ove dvije zanimljive borbe na Bellatoru 191 nastupit će i “The Colossus” James Thompson u svom povratničkom meču nakon dvogodišnje stanke koji će se okušati s UFC veteranom Philipom De Friesom, a Kanađanin Jeremy Petley bori se s Lewisom Monarchom.

Bellator 191 ne propustite UŽIVO u noći s petka na subotu 16. prosinca u tri sata poslije ponoći na Fight Channel PPV-u ili na www.fightchanneltv.com.

Bellator 191

Michael McDonald vs. Peter Ligier
Valerie Letourneau vs. Kate Jackson
James Thompson vs. Philip De Fries
Jeremy Petley vs. Lewis Monarch

Želite prijaviti greške?