Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliko priznanje

Beckhamu Predsjednička nagrada UEFA-e

David Beckham
pool/REUTERS/PIXSELL
21.08.2018.
u 15:53

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin je, nakon što je odabrao bivšu zvijezdu Manchester Uniteda i Real Madrida za ovu nagradu, istaknuo Beckhama kao "istinsku nogometnu ikonu svoje generacije".

Bivši kapetan engleske reprezentacije David Beckham primit će Predsjedničku nagradu UEFA-e za 2018. godinu kao znak priznanja za svoju sjajnu karijeru i humanitarni rad, objavila je UEFA na svojim stranicama.

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin je, nakon što je odabrao bivšu zvijezdu Manchester Uniteda i Real Madrida za ovu nagradu, istaknuo Beckhama kao "istinsku nogometnu ikonu svoje generacije". Nagrada će se dodijeliti u Monacu krajem ove godine.

"Predsjednička nagrada priznaje izvanredna dostignuća, profesionalnu izvrsnost i izuzetne osobne kvalitete", rekao je Čeferin. 

"Izabrao sam Davida Beckhama kao dobitnika nagrade za ovu godinu  jer je on globalni ambasador nogometa i promiče ga kao i sve njegove vrijednosti u svakom dijelu planeta. Njegove neumorne humanitarne napore, koji su pomogli brojnoj djeci svijeta, također treba pohvaliti. Beckham je istinska nogometna ikona svoje generacije". 

Beckham je osvojio šest naslova prvaka Engleske, dva FA kupa i Ligu prvaka s Manchester Unitedom, a onda je s Realom osvojio naslov prvaka Španjolske. Još je nosio dres Los Angeles Galaxyja kao i Milana, a karijeru je završio s PSG-om 2013.

On je treći engleski nogometaš koji je primio ovu nagradu nakon Bobbyja Robsona (2002.) i Bobbyja Charltona (2008.).

"Velika je čast primiti Predsjedničku nagradu", kazao je Beckham koji je za englesku reprezentaciju odigrao 115 utakmica i zabio 17 golova. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije