Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA TROJKA

Becker: Mlađi momci nemaju petlje za velike pobjede

Rafael Nadal i Novak Đoković
Foto: Reuters/Pixsell
11.02.2020.
u 22:38

Što se događa u svjetskom tenisu, zbog čega i dalje najveće turnire osvajaju teniski veterani (Đoković je s 32 godine i devet mjeseci najmlađi među njima), to je pitanje na koje se ovih dana traži odgovor među teniskim znalcima

Osvojili su 56 od posljednjih 67 Grand Slam turnira, ali njihova premoć se ne smanjuje nego se učvršćuje. Roger Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković, članovi tzv. velike trojke svjetskog tenisa, osvojili su posljednjih 13 Grand Slam turnira, a ni zadnji osvajač izvan tog kruga (Wawrinka, US Open 2016.) nije bio iz redova mladih lavova.

Što se događa u svjetskom tenisu, zbog čega i dalje najveće turnire osvajaju teniski veterani (Đoković je s 32 godine i devet mjeseci najmlađi među njima), to je pitanje na koje se ovih dana traži odgovor među teniskim znalcima.

>> Zgodna Srpkinja držala Federeru lekciju zbog prostačenja, njegova reakcija sve je iznenadila

Rafael Nadal i Novak Đoković
1/10

– Ono što nedostaje tim mladim igračima je petlja. Imamo mi u njemačkom i jednu bolju riječ, ali je bezobrazna pa je neću izreći. Oni misle da se radi samo o tenisu, ali ipak se prije svega radi o stavu. Radi se o tome da sve stavite na crtu u tih pet setova. Naravno da želite vidjeti kako mlađi pobjeđuju članove velike trojke i zato ih moramo kritizirati kad u tome ne uspijevaju. Ne želite gledati Federera kako u 45. osvaja turnir protiv nekoga tko je upola mlađi od njega. I zato moramo biti kritični prema mladima, kako bismo ih prodrmali i probudili – prilično oštar bio je Nijemac Boris Becker.

Svoje mišljenje o tome iznio je još jedan bivši legendarni tenisač, Amerikanac John McEnroe:

– Gledate igrača kao što je Nadal, njemu je svaki poen važan. Gledam ostale igrače i ne vidim tu strast u svakom poenu. A ova trojica su očito najveći koji su se dosad pojavili u svijetu tenisa i eto problema – napominje McEnroe.

Finalista Australian Opena Dominica Thiema stručnjaci smatraju pripadnikom srednje generacije, pa u mlade lavove uglavnom ubrajaju Danila Medvjedeva, Alexandera Zvereva, Stefanosa Tsitsipasa, Denisa Šapovalova, Karima Hačanova i Andreja Rubljova. Naš Borna Ćorić se, nadamo se privremeno, izgubio iz vidokruga kandidata koji bi napokon oteli pokoji Grand Slam naslov starijima.

>>> Pogledajte veliko finale turnira 'Gem Set Hrvatska' na Šalati 

 

Komentara 1

TR
Travno221
20:07 12.02.2020.

Ja vjerujem da će do kraja netko od mlađih osvojiti nešto. Najviše nade polažem u Medvedeva i Zvereva. I prezimena im govore da imaju taj ubilački instinkt.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije