Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukičević bez naslova

Bebić: Nas u Hrvatskoj ništa ne stišće da žurimo, vaterpolo je ionako ljetni sport

Petra Bukić i Milivoj Bebić
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
21.04.2020.
u 11:24

Za dovršetak hrvatskog prvenstva treba nam mjesec do mjesec i pol dana, a za Regionalnu ligu još oko dva tjedna

Francuski savez vodenih sportova odlučio je zaključiti vaterpolsku sezonu u toj zemlji. Neće biti proglašen prvak, neće biti ni ispadanja, jednostavno je na neki način sezona poništena.

Vrh tablice (Marseille 39, Pays d'Aix 34, Lille 27, Noisy le Sec 27, Strasbourg 21...) bit će pak mjerodavan u određivanju klubova koji će sljedeće godine predstavljati Francusku u europskim kupovima.

Ovom odlukom najviše je oštećen Marseille koji je četiri kola prije kraja prvenstva imao gotovo osiguran naslov prvaka. Ante Vukičević, hrvatski reprezentativac i igrač tog kluba, koji je ostao živjeti u Marseilleu, kaže:

- Odluka je to koju smo mi sportaši najmanje priželjkivali. Nadali smo se da ćemo ipak uspjeti okončati ligu, ali opet moramo priznati da je zdravlje najbitnije.

O okončanju vaterpolskih natjecanja razmišljaju i u Španjolskoj i u još nekim zemljama, ali ne i u Hrvatskoj. Barem ne zasad. Čelnici našeg vaterpolskog saveza drže da je vaterpolo ionako izvorno ljetni sport, a to znači da vremena za završetak natjecanja ima.

- Upravni odbor HVS-a 28. ožujka je donio odluku o suspendiranju vaterpolskih natjecanja do daljnjega. Ta je odluka još uvijek na snazi, ali nije da mi ne razmišljamo o različitim scenarijima. Ako bi se situacija s koronavirusom bitnije popravila, s natjecanjem u hrvatskom prvenstvu mogli bismo nastaviti sredinom ili koncem lipnja te tijekom srpnja, pa i početkom kolovoza. To bi bilo fenomenalno, bilo bi to ljeto u znaku vaterpola. Ako kriza ipak potraje, onda bismo prvenstvo mogli završiti u rujnu, listopadu ili, ako bude baš trebalo, oko Božića. U svakom slučaju ništa nas ne stišće da okončamo sezonu, nekoga proglasili pobjednikom ili nešto slično - napominje Milivoj Bebić povjerenik za natjecanje.

Bebić računa da nam za dovršetak hrvatskog prvenstva treba mjesec do mjesec i pol dana, dok je za Regionalnu ligu potrebno vrijeme za završni turnir u Dubrovniku te za dvije utakmice (razigravanja za A ligu) između Primorja i Partizana, što je oko dva tjedna.

- Jasno, treba uzeti u obzir i činjenicu da bi klubovima ipak trebalo dati prethodno barem mjesec dana treniranja - zaključio je Bebić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije