Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVAN BEBEK Naš sudac o usporedbi Lige prvaka i HNL-a

Bebek: Našim klubovima fali ritma i malo sreće

Nasmiješen kad kažnjava, oštar kad mu igrači prigovaraju - Ivan Bebek u susretu Lige prvaka
Foto: AP
23.10.2008.
u 18:24

Predsjednik Udruge klubova 1. HNL-a Igor Štimac rekao je jednom prilikom da bi rado vidio utakmicu Cluja ili BATE Borisova u Ligi prvaka kako bismo kvalitetu tih klubova mogli usporediti s mogućnostima naših momčadi koje stalno pokušavaju nešto učiniti u Europi, ali ne uspijevaju.

A kakav je taj Cluj imao je prilike iskusiti Ivan Bebek, naš nogometni sudac koji je dobio priliku suditi susret Lige prvaka.

Naša je liga dobra
Utakmica Bordeaux - Cluj druga mu je u karijeri koju je vodio u Ligi prvaka.

- Ne volim govoriti o momčadi i kvaliteti igre jer nisam takav stručnjak. Kao što ne volim kad treneri analiziraju suđenje, iako znaju nogomet, nisu sudački stručnjaci - nije želio previše govoriti o kvaliteti rumunjskog kluba. No, iz kasnijih rečenica dalo se naslutiti da nije oduševljen kvalitetom.

- Da bi naši klubovi ušli u Ligu prvaka, moraju prije svega imati sreće. Bez toga ne ide, da je Dinamo prošle godine imao malo sreće protiv Werdera bio bi u Ligi prvaka. Naravno da treba poboljšati kvalitetu, ali uza sve to treba i sreće.

Držim da naša liga uopće nije loša, imamo kvalitetnih stvari, ali smo previše skloni kritiziranju i omalovažavanju. No, našim momčadima nedostaje ritma u igri. A sreće treba svima, tako i nama sucima. Možete biti sjajni, ali samo jednom nešto važno ne vidite, i to vas baci unazad - dodao je Bebek.

Puni stadioni
U susretu Bordeaux - Cluj podijelio je mnogo kartona, devet žutih, od toga dva Rumunju Tirci.

- Zadovoljan sam obavljenim poslom, držim da su svi kartoni opravdano pokazani. Igrači su bili prilično nervozni, a posljedica toga bili su kartoni.

Nije isto suditi utakmice u Ligi prvaka i one u hrvatskoj nogometnoj ligi.

- Neusporedivo je ponajprije zbog ugođaja na stadionima. Ne može nikako biti isto suditi, pa ni igrati, pred 150 ili tisuću ljudi u odnosu na utakmice Lige prvaka ili Uefine lige. U Bordeauxu je bilo 26.000 ljudi, prošle sezone sudio sam pred 56 i 57 tisuća ljudi.

A što se igre tiče, nije razlika, nije naš nogomet baš loš. Samo nam trebaju puni stadioni. I meni bi u Ligi prvaka bilo lakše kad bih u Hrvatskoj dvaput mjesečno sudio pred punim stadionima, bila bi to prava priprema - zaključio je Bebek čekajući sa svojim suradnicima, Petrovićem, Šetkom i Strahonjom, zrakoplov u Hrvatsku.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije