Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA INICIJATIVA

BBB osnivaju novi klub: Dinamo pripada onima koji ga vole bez interesa

BBB, Bad Blue Boysi
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
14.11.2016.
u 15:25

Koliko je cijeli projekt ozbiljan dovoljno govori podatak da će na predstavljanju kluba u utorak svoju podršku ovoj ideji pružiti naša proslavljena boksačka legenda Željko Mavrović, kao i olimpijci Filip Hrgović i Božo Starčević te legendarni Dinamovi kapetani Tomo Šokota, Dario Šimić i Silvio Marić.

Vraćanje nogometa navijačima i aktivno sudjelovanje svih članova kluba u njegovom radu koje se pokazalo vrlo uspješno na primjeru Futsal Dinama, potaknulo je navijačku skupinu Bad Blue Boys da po istom principu osnuju i boksački klub Dinamo. Ideja je kao i u slučaju futsala išla obostrano, ali ponovno spontano i pomalo slučajno, pa su tako BBB-i došli u kontakt s dugogodišnjim boksačkim trenerom i entuzijastom Tomom Kadićem iz kluba Gladijator.

Nakon razmjene ideja o mogućoj suradnji vrlo su se brzo dogovorili oko pokretanja Boksačkog kluba Dinamo koji bi funkcionirao baš kao i njegov blizanac s futsal terena.

Još jedan ambiciozni projekt

Iz navijačke skupine Bad Blue Boys kazali su nam kako je Boksački klub Dinamo nastavak je ideje rođene među navijačima Dinama koji, u suradnji sa sportskim entuzijastima našega grada, žele očuvati vrijednosti Zagreba i njegovu dugu i slavnu sportsku tradiciju.

Boysi dodaju kako im je želja da nakon što su u samo dvije godine, krenuvši od nule, uz pomoć svih članova, volontera i futsal fanatika, od Futsal Dinama stvorili konkurenta za naslov prvaka Hrvatske, svoju ljubav prema sportu i Zagrebu žele pretočiti u još jedan ambiciozni projekt. “Boksački klub Dinamo osmišljen je kao sportsko okupljalište ljubitelja boksa i borilačkih sportova i prvenstveni nam je cilj djeci i mladima ovoga grada pružiti mogućnost bavljenja sportom, od natjecateljske do rekreativne razine. Otvoreni je svim dobnim skupinama s posebnim naglaskom na klince od kojih, jednog dana, želimo stvoriti prave boksačke prvake” - poručuju BBB.

Na predstavljanju i Mavrović

Koliko je cijeli projekt ozbiljan dovoljno govori podatak da će na predstavljanju kluba u utorak, u dvorani Boksačkog kluba Gladijator u Ilici, svoju podršku ovoj ideji pružiti naša proslavljena boksačka legenda Željko Mavrović, kao i olimpijci Filip Hrgović i Božo Starčević, kao i igrači i stručni stožer Futsal Dinama te legendarni Dinamovi kapetani Tomo Šokota, Dario Šimić i Silvio Marić.

- Bad Blue Boysi koji su suosnivači Futsal Dinama sada isto žele napraviti i u boksu. U nešto više od dvije godine koliko klub funkcionira pokazalo se kako su simbioza navijača - članova kluba i samog kluba ključni za uspjeh ne samo na terenu nego i izvan njega, i iz tog razloga svojim prisustvom želimo dati podršku ovom projektu, a svojim iskustvom stojimo na raspolaganju budućem vodstvu BK Dinamo ukoliko će im trebati bilo kakva pomoć - rekao je za predsjednik i kapetan Futsal Dinama Matija Đulvat.

BBB-i pak poručuju kako boksački klub nije kraj njihovih aktivnosti na tom polju.

- Duh našeg kluba je duh gradskih ulica, Dinamo pripada onima koji ga vole bez interesa, Dinamo to smo mi! - zaključuju Boysi.

>> Tjednik Max! i sport Večernjeg lista pratite i na Facebooku

Komentara 6

Avatar kravata
kravata
16:19 14.11.2016.

Tko voli nogomet kao nesto nacinalno grdo se vara nogomet je danas biznis. Igra svako za svakoga za novac a ne za domoljublje. Pa dobar turcin igra za njemacku a kad svira himna sutìiiiiii.

TO
Toma2
15:45 14.11.2016.

Bravo dečki! Znam jedan istoimeni klub koji trenutno ne zadovoljava kriterije transparentnosti da bi ušao u ovo društvo

MI
MikiPrdekana
15:30 14.11.2016.

Bravo decki!!! Za Dinamo bez mafije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije