Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUNDESLIGA Luca Toni pogotkom u sudačkoj nadoknadi slomio Hoffenheim

Bayernu derbi u sudačkoj nadoknadi

06.12.2008.
u 09:24

U velikom derbiju 16. kola njemačkog nogometnog prvenstva, Bayern München je kod kuće pobijedio Hoffenheim 2-1 golom Luce Tonija u drugoj minuti sudačke nadoknade..

Hoffenheim je propustio veliku priliku napustiti München barem neporažen, te je iskustvo Bayernovih igrača i sreća na kraju ipak presudila u njihovu korist.

Hoffenheim je poveo preko izvrsnog bosanskog napadača Vedada Ibiševića, koji je u 49. minuti postigao svoj 18 gol ove sezone u Bundesligi. Ubacio je s desne strane Tobias Weis, a Ibišević je u maniri izvrsnog strijelca prihvatio loptu na nekih sedam metara od protivničkih vratiju i matirao Michaela Resniga udarcem u lijevi donji kut.

Na izjednačenje Bayern nije morao dugo čekati i do njega je došao već 11 minuta kasnije preko Philippa Lahma, koji se sjurio s nekih tridesetak metara prema golu Hoffenheima i snažno ju odapeo s ruba šesnaesterca. Lopta je dotaknula jednog obrambenog igrača Hoffenheima i završila u samom gornjem lijevom kutu vratara Daniela Haasa.

U nastavku su obje momčadi imali “zicere”, a u promašajima su se istakli Miroslav Klose s jedne i Sejad Salihović s druge strane. I kada se činilo da će derbi završiti bez pobjednika, jednu naizgled bezopasnu visoku loptu nesretno je odbio branič Hoffenheima Andreas Ibertsberger prema Luci Toniju, koji ju je spretno primio na rubu kaznenog prostora i precizno poslao u lijevi donji kut za svoj osmi gol ove sezone.

Pobjedom je Bayern dohvatio Hoffenheim na vrhu ljestvice, te sada obje momčadi imaju po 34 boda.

Bundesliga, 16. kolo:

Bayern München – Hoffenheim 2-1 (Lahm 60, Toni 90+2 / Ibišević 49)

Redoslijed: 1. Hoffenheim 34, 2. Bayern München 34, 3. Hertha Berlin 30 (-1), 4. Bayer Leverkusen 28 (-1), 5. HSV 27 (-1)...

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije