Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZORAN VULIĆ TVRDI:

'Bayernova moć je ostavština Louisa van Gaala'

'02.04.2013, Allianz Arena, Muenchen, GER, UEFA CL, FC Bayern Muenchen vs. Juventus Turin, im Bild Mario Mandzukic (FCB #9) reitet auf Manuel Neuer (FCB #1)   / Foto © nph / Straubmeier'
nph / StraubmeierNordPhoto/PIXSELL
03.04.2013.
u 21:26

- Van Gaal je uveo tri špice i široka krila, kaže Vulić stil koji je donio trofeje - tvrdi Vulić

Sjajni Mario Mandžukić u svim je medijima bio među najbolje ocijenjenim igračima (uglavnom uz Alabu), Nijemci ističu da je pokazao zašto je prvi Heynckesov napadački izbor, dok Talijani kukaju: "Podsjećamo da je Mandžo ljetos bio korak do Juventusa. Pa smo umjesto njega doveli Bendtnera i u zimskom prijelaznom roku Anelku".

To je bilo nepojmljivo

Briljantni Bayern, koji je doslovno razmontirao Juventus, oduševio je i Zorana Vulića. Premda je igrao u Španjolskoj (Mallorca) i Francuskoj (Nantes), Vulić nije gledao dvoboj PSG-a i Barcelone, već se odlučio na praćenje susreta Bayerna i Juventusa.

– I nisam pogriješio. U Barceloni i PSG-u briljantni su Messi i Ibrahimović, oni su igrački top, ali zanimalo me kako će se ta Bayernova mašina nositi s Juventusovom čvrstinom. Baš sam uživao u Bayernovoj igri, to je bilo nešto, pobjeda momčadi, nogometa – kaže Vulić.

Bavarci oduševljavaju cijele sezone, igraju atipično za Njemačku.

– Začetnik je ovog Bayerna Louis van Gaal, ovo je njegovo djelo. Njemačkoj disciplini i trci ugradio je nizozemski stil. Kada je došao, nakon prvih kola i lošijih rezultata u prvenstvu postao je čak i upitan, a uskoro je Bayern osvojio dvostruku krunu i igrao u finalu Lige prvaka. Prije njegova dolaska bilo je nepojmljivo da Bayern igra s tri špice, sa širokim krilima. To je donio Van Gaal. Naravno, momčad se nadgradila, ali ideja je ostala ista – smatra Vulić.

Uza sve to važna je i ta nadgradnja igračkog kadra. Prekaljeni trener Splita samo se nasmijao.

– U Bayernu je sve uređeno do najsitnijih detalja, tako je u većini velikih klubova, tako bi trebalo biti i kod nas, ali nije. Već nekoliko mjeseci u Bayernu se zna koji su igrači na prodaju, zna se i koga kupuju, sve je napravljeno planski. Uostalom, zna se i da će Guardiola doći na klupu – rekao je Vulić.

Guardiola neće mijenjati

I po Vuliću, premda je to nezahvalno prognozirati, Bayern ima momčad koja može otići do kraja u Ligi prvaka. A što na ljeto kad dođe Guardiola?

– Neće se puno toga promijeniti, Guardiolu ne čekaju neke velike promjene. Dah nizozemske škole nogometa imao je u Barceloni, ta ista škola čega ga u Bayernu. On će ostaviti sve ovo što vrijedi, sitnim detaljima dat će svoj pečat. Neće biti ni velikih promjena u momčadi, Pep će dovesti maksimalno dvojicu igrača. Ni jezik mu neće predstavljati problem, znajte da se on priprema za Njemačku – zaključio je Zoran Vulić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije