Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JUVENTUS OTPAO Nakon što torinski klub nije mogao ispuniti financijske uvjete, hrvatski napadač bi trebao igrati u dresu bavarskog giganta

Bayern kupuje Ivicu Olića!

05.12.2008.
u 19:11

Marko Naletilić, najuspješniji hrvatski menadžer s Fifinom licencijom, koji je u 15-godišnjoj karijeri dogovorio niz velikih transfera (Dario Šimić u Inter i Milan, Stanić iz Parme u Chelsea, Dugarry iz Bordeauxa u Milan, Vugrinec u Trabzonspor i Lecce, Tomislava Rukavina u Veneziju i mnoge druge), te je srijede ipak morao kapitulirati.

Iako je u džepu čuvao punomoć Juventusa za sve poslove vezane uz mogući transfer najboljeg hrvatskog napadača u 2008. godini, Ivica Olić neće u siječnju postati “zebra”.

Naime, kada su vidjeli da ga želi Juventus, a kako ga dugo prate, čelnici najvećega njemačkog nogometnog kluba stupili su u kontakt s Gordonom Stipićem. Bayern je trenutačno najozbiljniji kandidat i oni koji su upućeni u posao tvrde da je to gotova stvar. Navodno je ponuda toliko kvalitetna da joj je teško parirati. Vodeći ljudi bavarskog ponosa očito ne žele da im netko ispred nosa uzme Olića.

Juve nije mogao pratiti
Pregovori o Olićevu dolasku u Torino bili su u završnoj fazi, naš je nogometaš želio doći u Juventus, no na kraju, u srijedu navečer, moralo se od toga posla odustati. I sam Olić izjavio je da bi volio karijeru nastaviti u Juventusu, no njegov trenutačni zastupnik Gordon Stipić, koji u posljednje vrijeme intenzivno radi s Markom Naletilićem, u srijedu je dobio najbolju ponudu dosad.

Juventus je jednostavno rekao da ne može ispuniti uvjete koje je Olić tražio. Istina je da je naš nogometaš bio spreman na dogovor, no druga je ponuda bila mnogo kvalitetnija. I nitko se u Juventusu zbog toga nije uzbudio, jednostavno je to zakonitost posla. Zato se uvijek kaže da igrač vrijedi onoliko koliko za njega netko želi platiti. Spominje se da je Juve bio spreman platiti tri milijuna eura godišnje.

Villarreal, posljednjih godina uspješan španjolski nogometni prvoligaš, također se uključio u utrku, svaki dan pojavljuje se drugi interesent. A Olić kao da se trudi da svi polude za njim, u četvrtak je ponovo bio strijelac u Pragu.

Naravno, Bayern će pokušati potpisati ugovor s Ivicom Olićem već u sljedećih nekoliko dana, a hrvatski reprezentativac bi u Allianz arenu trebao doći sljedećeg ljeta.

Vrijednost Olićeve plaće, naravno, poslovna je tajna, zna se da se Bavarci ne razbacuju novcem, no kako je riječ o tome da je Ola sljedećeg ljeta slobodan igrač, spremni su dobro posegnuti u sef. Barata se s brojkom od 4,5 milijuna eura, no sve je to ipak još naklapanje.

Oproštaj s trofejom
Olić igra najbolje dosad, u životnoj je formi. Igrama je iznenadio mnoge trenere, bivše igrače i novinare, a Bayernova ponuda zapravo je samo potvrda koliko je trenutačno na cijeni.

Doista igra sjajno, no ne cijene se samo njegovi pogoci nego i suradnja u igri te silna energija kojom dečko iz Davora zapravo guši suparničke obrane. Da, Olić je prototip najmodernijeg napadača. Silina i trka jednako su jaki aduti sjajnoga hrvatskog napadača kao i spretnost u završnici.

Do tada će Ola s Mladenom Petrićem, svojim reprezentativnim kolegom, predvoditi napadad HSV-a te biti izravan i velik konkurent Bayernu u borbi za naslov. Olićeva je velika želja da se od HSV-a oprosti s bilo kakvim trofejom, a kako on i HSV igraju, to i nije nemoguće.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije