Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S europskih terena

Bayern i Leipzig igrali bez golova, Lecce iznenadio Napoli

Dani Olmo
Foto: DPA/Pixsell
1/5
09.02.2020.
u 21:03

Ivan Perišić je zbog ozljede gležnja izvan stroja i nije konkurirao za sastav bavarskog velikana, dok je kod Leipziga do 69. minute igrao Dani Olmo

U derbiju 21. kola njemačkog nogometnog prvenstva Bayern i RB Leipzig su na Allianz Areni odigrali 0-0, pa je bavarski sastav zadržao bod prednosti na vrhu ljestvice.

Bila je to zanimljiva utakmica s nizom prilika na obje strane, no vratari Manuel Neuer i Peter Gulacsi su odradili sjajan posao.

Dani Olmo
1/4

Najbolje prilika za Bayern imali su Robert Lewandowski i Leon Goretzka, dok su u suparničkim redovima najbolje prilike propustili Marcel Sabitzer i Timo Werner.

U 53. minuti sudac Marco Fritz je dosudio kazneni udarac za bavarski sastav, međutim poništen je nakon pregleda video snimke jer je poljski napadač  Lewandowski bio u zaleđu.

Ivan Perišić je zbog ozljede gležnja izvan stroja i nije konkurirao za sastav bavarskog velikana, dok je kod Leipziga do 69. minute igrao Dani Olmo.

U nedjelju se trebala igrati i utakmica između Borussije Moenchengladbach i Kolna, međutim odgođena je zbog lošeg vremena.

Na ljestvici vodi Bayern s 43 boda, Leipzig je drugi s bodom manje, dok dvije Borussije, iz Dortmunda i Moenchengladbacha imaju po 39 bodova.

U dvoboju 26. kola Engleske lige Sheffield United je kod kuće porazio Bournemouth s 2-1 i popeo se na visoko peto mjesto. 

Gosti su poveli preko Wilsona (13), no domaćini su uspjeli preokrenuti pogocima Sharpa (45+2) i Lundstrama (84). Sheffield je peti s 39 bodova, a Bournemouth 16. s 26. 

Utakmica između Manchester Cityja i West Hama je odgođena zbog oluje. 

U susretu 23. kola talijanskog nogometnog prvenstva Lazio je na gostovanju pobijedio Parmu s 1-0 skočivši barem privremeno na drugo mjesto ljestvice.

Pogodak odluke zabio je Felipe Caicedo u 41. minuti postigavši osmi gol ove sezone.

Lazio je ovim susretom produžio niz bez poraza na čak 18 kola. Posljednji poraz Rimljani su doživjeli koncem rujna od Intera (0-1), a nakon toga su spojili 14 pobjeda i četiri remija.

Nogometaši Leccea priredili su iznenađenje nakon što su u susretu 23. kola talijanskog prvenstva na gostovanju pobijedili Napoli s 3-2.

Bila je to prva pobjeda Leccea protiv Napolija u posljednjih devet godina, te prva na stadionu San Paolo nakon 1998.

Gosti su poveli u 29. minuti golom Gianluce Lapadule, izjednačio je Arkadiusz Milik u 48. minuti, no Lapadula je drugim golom na utakmici u 61. minuti doveo Lecce u novu prednost.

Korak bliže pobjede Lecce je stigao u 82. minuti kada je Marco Mancoso zabio za 3-1 sjajnim pogotkom iz slobodnjaka. Jose Callejon u 90. minuti smanjio škaricama na 2-3, ali za više nije bilo vremena.

Važne bodove u borbi za prvoligaški spas osvojila je i Genoa koja je pobijedila Cagliari s 1-0.

>> Pogledajte luksuzni kamp vatrenih na EURU 2020.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije