Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORTING ISPRAŠEN

Bayern Dinamu ne bi dao dvanaest golova

11.03.2009.
u 18:49

Ukupno je to bilo 12:1. Ne sjećam se kada je netko tako “popio”, kada je netko bio tako deklasiran u 180 minuta kao Sporting iz Lisabona. Ne sjećam se slične utakmice u nekom ozbiljnijem natjecanju, a kamoli u Ligi prvaka.

Bayern je u četvrtfinale Lige prvaka stigao dvjema pobjedama nad nedoraslim Portugalcima – 5:0 na Arvalde stadionu u Lisabonu i 7:1 u Allianz Areni.

Novi rekord Lige prvaka


Njemački nogometni gigant Bayern München dvama je uvjerljivim pobjedama u osmini finala Lige prvaka protiv Sportinga iz Lisabona postavio novi rekord u tom natjecanju. Najveća je to ukupna pobjeda jedne momčadi u povijesti Lige prvaka, a prethodni rekord držao je Lyon koji je sezone u osmini finala 2004/05 ukupnim rezultatom 10-2 savladao Weder.
Rekordna pobjeda u Kupu prvaka, prethodniku Lige prvaka, zabilježena je u kvalifikacijskoj fazi iz sezone 1965/66 kada je Benfica pobijedila Dudelange sa 18-0. (ts)

– Najsretniji sam zbog naših navijača koji su mogli uživati u reviji pogodaka – rekao je nakon utakmice trener Bayerna Klinsmann, a na pitanje o kvaliteti Sportinga odgovorio je:

– Mi smo doista odigrali vrlo dobro, a Portugalci su se ipak previše lako predali.

Zanimljivo je da u utorak navečer u Allianz Areni nisu igrali Riberi, Tony i Altintop.

Nema dvojbe da Sporting iz Lisabona ne pripada klasi momčadi iz užeg kruga najkvalitetnijih sastava Staroga kontinenta. No, zamislite što bi navijači Dinama ili Hajduka učinili da je njihov klub u dvije utakmice primio 12 pogodaka.

Vjerojatno bi srušili stadion te zapalili automobile svih igrača i trenera. Vjerojatno naša dva kluba ne bi primila toliko pogodaka, no isto tako ne vjerujemo da bi plavi ili bijeli uspjeli nadjačati Sporting iz Lisabona.

Bavarci uživaju u pobjedi, a jedini klub koji doista ne bi željeli u četvrtfinalu je Liverpool.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije