Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRAMOTA U UDINAMA Predsjednik Dinama razočaran i posramljen ponašanjem navijača

Barišić: Ako je Dinamo izvorište nereda i zla, ukinimo ga!

03.12.2008.
u 22:27

Skandalozan je bio Dinamov ovosezonski oproštaj s Europom. Ne zbog igrača, ne zbog uprave, nego zbog huliganskih ispada koji su nagnali suca da prekine utakmicu na deset minuta. U 76. minuti utakmice izraelski sudac povukao je u igrače s terena po kojem su padale rakete i baklje.

Sport je u Udinama doživio nokaut, huligani su opet potvrdili da postoje isključivo zbog sebe samih, a do Dinama im je najmanje stalo, Dinamo je samo krinka iza koje se kriju i rade nerede. Dinamu prijeti rigorozna kazna, a klupski su čelnici bili ogorčeni i očajni nakon nemilih scena na “Friuliju”.

"Ukinuti klub ako smo krivi"
Klupski predsjednik Mirko Barišić kaže:@linkbox@

- Da nije bilo prekida, uzeli bismo bod kojim bismo ostali u igri za europskim proljećem! Uvjeren sam u to. A da utakmica nije nastavljena, sigurno bismo bili izbačeni iz Europe. I pitam se što napraviti? Jer, protiv sebe imamo preveliki front, bespomoćni smo u toj borbi. I da smo vodili 1:0, opet bi se isto događalo, nije, dakle, problem u našim igrama i rezultatima -rekao je Barišić i naglasio:

- Protiv Udinesea smo mogli igrati, ali “naši navijači” bili su nam preveliki suparnik! Protiv njih nismo mogli. Stvarno smo tu nemoćni poput glinenih golubova. Dinamo nije represivni organ, pa ako baš nikome u našoj državi nije stalo što neki ljudi rade nerede po Europi, onda počnimo razmišljati o tome da “zatvorimo dućan”!

Što to konkretno znači?

- Dokaže li se da je naš klub izvorište nereda i zla, ukinimo klub! Neka se onda ukine Dinamo! Znate, možemo pozdravljati sve te Zakone o navijačima, ali očito se na taj način ne može ništa riješiti. Kad netko dođe s nakanom da ugrožava sigurnost drugih ljudi, onda treba poduzeti određene mjere. A Dinamo to ne može učiniti, zna se tko može.

Gradonačelnik Udina drhtao je u loži


Od mučnih scena iz svečane lože Dinamovu predsjedniku Mirku Barišiću jedna se posebno urezala u pamćenje:
- Gradonačelnik Udina Furio Honsell rekao mi je: “Molim Boga da ti huligani napuste moj grad bez nereda. I da se više nikad ne vrate”! Sramota što smo sve doživjeli. I ne možemo ništa napraviti, možemo samo demonstrirati svoju nemoć. A to je najgore, taj osjećaj bespomoćnosti - jadao se Barišić.

Što mislite jesu li ti huligani ciljano došli u Udine prekinuti utakmicu?

- Ne mogu to reći, ali čak bih povjerovao u to! Ovo je bio bjelodani dokaz kako se navijači ne smiju ponašati prema svojoj momčadi i klubu. Umjesto da nam pomognu, oni su nam odmogli, to je katastrofa...

Što su vam rekli domaćini? Je li vas bilo sram u svečanoj loži?

U Udinama je sport doživio poraz
- Naravno, sramio sam se, a najgore mi je bilo kad su nas sažaljevali, rekli su mi “niste vi za to krivi, to nije pod vašom kontrolom. I opet ću naglasiti da ovo nije sportski, nego društveni problem, državni organi moraju rješavati ovu pošast - ogorčen je, ljutit i očajan bio Barišić.

Kapetan Igor Bišćan pognute je glave prošao kraj novinara, a Tomo Šokota je zastao i rekao:

- Šteta, mogli smo do boda kojim bismo ostali u igri. Naša je najveća šansa bila protiv Spartaka, propustili smo je i sad se moramo okrenuti prvenstvu.

Došli ste pred navijače i molili ste ih da se smire, no gađali su vas nekim predmetima?

- Tužan sam zbog prekida i svega što se događalo, ni u snu nisam to očekivao. Nije ovo nikome trebalo. Bišćanu i meni baš i nije uspjelo smiriti navijače. Nikad nisam ni vidio, ni doživio da navijači gađaju i napadaju svoje igrače. Ovo sam sad prvi put vidio - rekao je Šokota.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije