Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 199
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traže kupca

Barclays pomaže prodaju Liverpoola

Steven Gerrard
AFP
12.04.2010.
u 10:01

Barclays Capital, investicijski fond britanske bankarske kuće Barclays Plc., traži kupca nogometnog kluba Liverpool uime njegovih američkih vlasnika Toma Hicksa i Georgea Gilletta.

Za novinsku agenciju Reuters tu je informaciju potvrdio jedan neimovani izvor, koji tvrdi da su Amerikanci angažirali Barclays Capital.

Reutersova se informacija nadovezuje na onu Sunday Timesa, koji je objavio da će Barclays pristati reprogramirati dugove kluba s novim kreditom teškim 300 milijuna funti. Ta privremena konsolidacijska mjera upravo je onaj argument zbog kojeg bi bankin fond mogao naći dobrog kupca, nadaju se obje strane novoga partnerskog odnosa.

Poznato je da Hicks i Gillet do kraja srpnja moraju isplatiti dosadašnjim kreditorima, britanskoj Royal Bank of Scotland i američkoj Wachoviji, rate duga ukupno teške ravno stotinu milijuna funti. Situacija u kojoj su se našli stoga je primorala vlasnike 18-erostrukoga engleskog prvaka na novu akciju traženja kupca.

Iz kluba dosad nije stigao komentar. Iz Barclaysa, inače službenog sponzora Premier lige, su ga odbili.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije