Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI NOGOMET

Barcelona zabila šest komada, Tottenham slavio nakon katastrofe protiv Dinama

La Liga Santander - Sevilla v FC Barcelona
Marcelo del Pozo/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
21.03.2021.
u 23:01

Za Katalonce su dvaput pogađali Sergino Dest (43, 53) i Lionel Messi (56, 89), a u strijelce su se upisali i Antoine Griezmann (37) i Ousmane Dembele (71), dok je počasni gol za Baske zabio Barrenetxea (77).

Nogometaši Barcelone slavili su u 28. kolu Primere na za njih uvijek teškom gostovanju u San Sebastianu gdje su razbili Real Sociedad s 6-1 i vratili se na drugo mjesto s četiri boda manje od vodećeg Atletica.

Za Katalonce su dvaput pogađali Sergino Dest (43, 53) i Lionel Messi (56, 89), a u strijelce su se upisali i Antoine Griezmann (37) i Ousmane Dembele (71), dok je počasni gol za Baske zabio Barrenetxea (77).

Messi sada ima četiri gola više na vrhu ljestvice strijelaca od Urugvajca Luisa Suareza,  s Argentinac je igrao ukupno 768. u dresu Barcelone, čime je prtestigao klupskog rekordera Xavija Hernandeza.

PSG preuzeo vodstvo nakon pobjede protiv Lyona

U derbiju 30. kola francuskog nogometnog prvenstva PSG je na gostovanju pobijedio Lyon sa 4-2 preuzevši vodstvo na ljestvici Le Championnata.

Francuski prvak je tako iskoristio kiks Lillea koji je kod kuće izgubio od davljenika Nimesa sa 1-2.

PSG je u Lyonu poveo sa 4-0, a potom se u posljednjih pola sata opustio primivši dva gola za konačnih 4-2.

Za pariški sastav zabili su Kylian Mbappe (15, 52), Danilo Pereira (32) i Angel di Maria (47), dok su strijelci za Lyon bili Islam Slimani (62) i Maxwell Cornet (81).

PSG je ovom pobjedom preuzeo vodstvo od Lillea koji je kod kuće izgubio od Nimesa sa 1-2 načinivši još jedan krivi korak u borbi za naslov prvaka.

Roma - Napoli 0-2, dva gola Mertensa

U derbiju 28. kola talijanskog nogometnog prvenstva Napoli je na gostovanju pobijedio Romu sa 2-0 uz dva gola Driesa Mertensa.

Bio je to sudar susjeda na ljestvici i izravnih konkurenata za pozicije koje vode u Europu.

Napoli je posve zasluženo pobijedio, a oba gola zabio je Mertens stigavši do brojke od 100 golova u Serie A. Do "stotke" je stigao u 254 nastupa, a dodao je i 61 asistenciju.

Samo su još dva igrača stigla do 100 ligaških golova u dresu Napolija, Marek Hamšik (100) i Antonio Vojak (102).

Prvi gol Mertens je zabio u 27. minuti pogodivši iz slobodnog udarca, a sedam minuta kasnije je zabio glavom iz blizine nakon što mu je asistirao Matteo Politano.

Roma je najbliže golu bila u 61. minuti kada je Lorenzo Pellegrini pucao s ruba kaznenog prostora pogodivši desnu stativu. Romi je to bio devet derbi ove sezone i još niti jedan nije dobila - upisala je šest poraza i tri remija.

U ranije odigranom susretu Milan je na gostovanju pobijedio Fiorentinu sa 3-2, dok se za iznenađenje kola pobrinuo Benevento pobijedivši u Torinu aktualnog prvaka Juventus sa 1-0.

Milan je u Firenzi poveo, "Viole" su potom okrenule rezultat, da bi "Rossoneri" s dva gola izborili pobjedu.

Gosti su poveli u 9. minuti golom Zlatana Ibrahimovića, no Fiorentina je preko Ericka Pulgara (17) i Francka Riberyja (51) stigla do prednosti. Izjednačio je Brahim Diaz u 56. minuti, a pobjedu gostima donio je Hakan Calhanoglu u 72. minuti. Hrvatski nogometaši Ante Rebić i Mario Mandžukić zbog ozljeda nisu nastupili za goste.

Kolo je obilježila pobjeda Beneventa u Torinu protiv aktualnog talijanskog prvaka Juventus sa 1-0.

Pogodak odluke za prvu pobjedu Beneventa u povijesti protiv "Stare dame" zabio je Adolfo Gaich u 69. minuti.

Juve je dominirao već dio utakmice, imao je premoć u posjedu lopte (68 / 32), više udaraca (23 / 7), više udaraca u okvir (9 / 1), te kornera (9 / 1), no bodovi odlaze u Benevento.

Gosti su osvojili tri boda iz jedinog udarca u okvir suparničkog gola, a pogodak je postigao argentinski napadač Gaich.

Nakon što je neočekivano ispao iz Lige prvaka od Porta, Juventus je ovim porazom praktički ostao bez izgleda za obranu naslova prvaka, dok su gosti osvojili važne bodove u borbi za prvoligaški spas.

Identičnim rezultatom su završile još dvije utakmice. Lazio je na gostovanju pobijedio Udinese sa 1-0, a pogodak za tri boda zabio je Adam Marušić u 37. minuti.

Sampdoria je također, sa 1-0 porazila Torino, a gol odluke zabio je Antonio Candreva u 25. minuti.

U prvom nedjeljnom okršaju Atalanta je u gostima slavila kod Verone sa 2-0. Golove za goste zabili su Ruslan Malinovskyi u 33. minuti iz kaznenog udarca i devet minuta kasnije Duvan Zapata.

U momčadi Ivana Jurića nije nastupio Ivor Pandur, baš kao niti Boško Šutalo za goste, dok je Mario Pašalić za pobjednički sastav zaigrao od 64. minute.

Na ljestvici vodi Inter sa 65 bodova, šest više od Milana, no Inter ima i utakmicu manje. Atalanta je treća sa 55 bodova, koliko ima i Juventus na četvrtoj poziciji. Slijede Napoli sa 53 i Roma sa 50 bodova.

Posljednja tri mjesta koja vode u niži rang natjecanja drže Cagliari, Parma i Crotone.

Aston Villa - Tottenham 0-2

U zaostalom meču 18. kola Engleske lige Tottenham je u gostima nadigrao Aston Villu s 2-0. 

Momčad Josea Mourinha je tri dana nakon šokantnog ispadanja od Dinama u Zagrebu ipak smogla snage pobijediti Aston Villu. 

Golove za Tottenham su postigli Carlos Vinicius (29) i Harry Kane (68pen).

Londonska momčad je šesta s 48 bodova, dok je Aston Villa sa 41 bodom na 10. mjestu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije