Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAKITIĆ IGRAO OD 54. MINUTE

Barcelona se provukla do finala, Sevilla promašila penal pa ispala nakon produžetka

Copa del Rey - Semi Final Second Leg - FC Barcelona v Sevilla
ALBERT GEA/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
03.03.2021.
u 23:44

Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić igrao je za Sevillu od 54. minute.

U uzvratnom susretu polufinala španjolskog nogometnog Kupa kralja Barcelona je na Camp Nou nakon produžetaka pobijedila Sevillu sa 3-0, nadoknadivši tako poraz 0-2 iz prve utakmice.

Još dugo će nogometaši Seville žaliti za prilikom koju su propustili na Camp Nou. Andalužani su ispustili 2-0 iz prve utakmice, promašili su kazneni udarac, u samoj završnici ostali bez igrača, a drugi gol primili su u četvrtoj minuti nadoknade.

Barcelona je povela u 12. minuti krasnim golom Ousmanea Dembelea. Francuski napadač je s ruba kaznenog prostora pogodio desne "rašlje" pored nemoćnog Tomasa Vaclika. Domaćin je mogao anulirati zaostatak iz prve utakmice u 67. minuti, no Jordi Alba je na Dembeleov ubačaj pogodio vratnicu.

Sevilla je u 73. minuti imala priliku sve riješiti kada je Oscar Mingueza srušio Lucasa Ocamposa, a sudac Jose Sanchez pokazao na bijelu točku. Argentinac je sam izveo kazneni udarac i to očajno. Marc-Andre ter Stegen je lakoćom zaustavio njegov udaarac.

Novi udarac gosti su doživjeli u sudačkoj nadoknadi kada je Fernando isključen zbog drugog žutog kartona. U akciji koja je uslijedila Barca je preko Gerarda Piquea zabila za 2-0 i tako izjednačila rezultat iz prve utakmice gurnuvši susret u produžetak.

S igračem više Barca je već u 95. minuti stigla do prednosti. Alba je ubacio, a Martin Braithwaite, koji je ušao u 89. minuti, na prvoj stativi zabio za 3-0.

Bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić igrao je za Sevillu od 54. minute.

Barcelona će u finalu igrati protiv pobjednika susreta Levante - Athletic Bilbao, a prva utakmica je završila 1-1.

REZULTATI
Barcelona - Sevilla 3-0 (Dembele 12, Piquet 90+4, Braithwaite 95)
(prva utakmica 0-2)

U četvrtak:
Levante - Athletic Bilbao
(prva utakmica 1-1)

Lille, PSG i Lyon slavili, Monaco upisao poraz

Vodeći trio fancuskog nogometnog prvenstva Lille, PSG i Lyon ostvarili su pobjede u susretima 28. kola Le Championnata, dok je Monaco izgubio na gostovanju kod Strasbourga upisavši prvi poraz u zadnjih 13 kola.

Lille je s dva gola Jonathana Davida u posljednjim trenucima susreta pobijedio Marseille sa 2-0. Kanadski napadač je u 90. minuti zabio za 1-0, a dvije minute kasnije potvrdio slavlje vodećeg sastava francuskog prvenstva.

Domagoj Bradarić nije nastupio za Lille, dok je Duje Ćaleta-Car odigrao cijeli susret za goste.

Prvi Lilleov pratitelj, PSG je na gostovanju pobijedio Bordeaux sa 1-0, a pogodak odluke zabio je Pablo Sarabija u 20. minuti. Toma Bašić zbog ozljede nije nastupio za Bordeaux koji je upisao šesti poraz u zadnjih sedam kola.

Lyon je identičnim rezultatom kod kuće pobijedio Rennes, a tri boda "lavovima je donio Houssem Aouar u 74. minuti.

Monaco, našeg Nike Kovača, je izgubio na gostovanju kod Strasbourga primivši pogodak u sudačkoj nadoknadi, a strijelac je bio Frederic Guilbert.

Bio je to prvi poraz momčadi iz Kneževine u posljednjih 13 kola.

Lille vodi na ljestvici sa 62 boda, PSG ima dva boda manje, dok je Lyon treći sa 59 bodova. Monaco drži četvrtu poziciju sa 55 bodova.

Crystal Palace - Manchester United 0-0

Nogometaši drugoplasiranog Manchester Uniteda i trećeplasiranog Leicester Cityja nisu uspjeli ostvariti pobjede na gostovanjima u susretima 27. kola engleskog prvenstva igranima u srijedu, United je kod Crystal Palacea odigrao 0-0, dok je Leicester kod Burnleya igrao 1-1 (1-1), pa njihov zaostatak za vodećim Manchester Cityjem sada iznosi 14, odnosno 15 bodova.

United je ostao neporažen i na svom 14. ovosezonskom gosrtovanju, no zaredao je s remijima pa je izgubio korak s gradskim suparnikom koji je veliku seriju pobjeda nastavio u utorak svladavši Wolverhampton sa 4-1.

Leicester je na gostovanju kod Burnleya pao u zaostatak golom Vydre (4), no Iheanacho (34) je uspio poravnati.

U posljednjem susretu igranom u srijedu posljednji Sheffield United ostvario je rijetku pobjedu svladavši Aston Villu sa 1-0 (1-0) golom McGoldricka (31).

Ključne riječi

Komentara 2

DU
Deleted user
10:06 04.03.2021.

Messi, za mene ipak najbolji igrač ikad, sad je Barci samo problem. Čovjek više ne igra za momčad, nego za sebe. Kolko izgubljenih lopti, bez potrebnih driblinga i isforsiranih udaraca u prazno. Garantiram da bi bez njega igrali bolje, brže, smirenije, učinkovitije. Makni se majstore ak ne želiš više igrat. Ovakvom igrom pada ti u vodu sve savršeno kaj si napravil.

Avatar manjejeviše
manjejeviše
07:38 04.03.2021.

Zašto Raketa nije pucao penal ?? Biće ga Messi prijekorno pogledao ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije