Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠPANJOLSKO PRVENSTVO

Barcelona izgubila i prvo mjesto i Messija?

Josep Guardiola
AFP
22.11.2009.
u 00:56

Nakon što su i Real i Barcelona odigrali utakmice 11. kola Primere, na vrhu ljestvice španjolskog nogometnog prvenstva došlo je do promjene.

Vodeći je sada madridski sastav koji je slavio protiv Racing Santandera 1-0, dok je Barcelona uzela "samo" bod kod Athletic Bilbaa. Utakmica je završila 1-1.

Oba pogotka su postignuta u drugom dijelu, a Barcelona je imala prednost pogotkom Danija Alvesa u 53. minuti. No, samo devet minuta kasnije je domaćin izjednačio kada je Toquero iskoristio pospanost katalonske obrane. Ubacio se iz drugog plana, s lijeve strane, te je u naletu zakucao loptu za konačnih 1-1. Toquero je, inače, samo pet minuta prije izjednačujućeg pogotka ušao na travnjak.

Do kraja ogleda je Barcelona bila bolja momčad, no prilike Inieste, Henryja i ostalih nisu iskorištene. Za Barcelonu ogled nije odigrao ozlijeđeni Zlatan Ibrahimović. Na samom ogledu se dogodio novi šok za Barcelonu, jer je bedreni mišić ozlijedio Lionel Messi, najbolji igrač katalonskog kluba.

Zbog toga je Messi izašao iz igre u 75. minuti i pitanje je hoće li biti spreman za utorak kada Barcelona na svom terenu dočekuje Inter u ogledu 5. kola Lige prvaka. Ta utakmica je od velikog značaja za Barcelonu, jer ukoliko osvoje tek bod ili izgube opasno ugrožavaju proboj u osminu finala Lige prvaka, koju su prošle sezone osvojili.

- Nije dobro. Izvadio sam ga iz igre jer se tužio na jake bolove. Napravit ćemo sve potrebne testove tijekom ponedjeljka i vidjeti kakvo je stanje, ali iskreno se bojim za njega i nisam siguran hoće li biti spreman za Inter - rekao je trener Barcelone Josep Guardiola.

Po najavama iz kluba vjerojatnije je isto tako da će Ibrahimović propustiti ogled protiv bivšeg kluba Intera, nego li da će nastupiti na njemu.

U Primeri je ove sezone Barcelona ostvarila osam pobjeda i tri remija. Ove je sezone Barça već slavila na stadionu u Bilbau, u prvom ogledu Superkupa su bili bolji 2-1.

Primera, 11. kolo:
Athletic Bilbao - Barcelona 1-1 (Toquero 62 / Alves 53)
Real Madrid - Racing Santander 1-0 (Higuain 22) 
Deportivo - Atletico Madrid 2-1 (Colotto 20, Guardado 90-11m / Agüero 3)
Tenerife - Sevilla 1-2 (Nino 75 / Perotti 32, Renato 49)

Ljestvica:
1. Real Madrid 11 9 1 1 27-8 28
2. Barcelona 11 8 3 0 29-8 27
3. Sevilla 11 8 1 2 21-8 25

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije