Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAVRŠNICA U KÖLNU

Barcelona izborila finale Lige prvaka, Cindrić odigrao sjajno

Luka Cindrić
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
28.12.2020.
u 19:59

PSG je u prvih 20 minuta bio bolji, Francuzi su u jednom trenutku imali i tri pogotka prednosti, međutim nakon što je Barcelona povela 11:10 više nije ispuštala prednost

Rukometaši Barcelone izborili su plasman u finale završnog turnira Lige prvaka u Kölnu nakon što su u polufinalu pobijedili PSG sa 37:32 uz odličnu igru hrvatskog reprezentativca Luke Cindrića koji je zabio četiri gola.

Barceloni je to peto finale otkako je EHF uveo završni turnir 2010. godine, te 14. ukupno u elitnom rukometnom natjecanju, a u utorak će deseti naslov prvaka Europe loviti protiv pobjednika susreta Kiel - Veszprem koji je na rasporedu nešto kasnije večeras.

PSG je u prvih 20 minuta bio bolji, Francuzi su u jednom trenutku imali i tri pogotka prednosti, međutim nakon što je Barcelona povela 11:10 više nije ispuštala prednost.

Na poluvrijeme je otišla sa +4 (18:14), u 36. minuti imala je šest golova viška (23:17), a u 42. minuti i najvećih +7 (33:26). Na koncu je završilo 37:32.

Barcelonu su do pobjede predvodili Dika Mem s osam golova, Aron Palmarsson sa šest, te Blaž Janc i Ludovic Fabregas sa po pet golova, dok je Kevin Moller imao 14 obrana i postogao jedan pogodak. Cindrić je zabio četiri gola u 57 % šuta.

U redovima francuskog sastava najefikasniji je bio Dynal Nahi s devet golova, dok je Mikkel Hanse zabio sedam golova.

U drugom polufinalu sastaju se Kiel našeg Domagoja Duvnjaka i Veszprem Manuela Štrleka, no zbog ozljede skočnog zgloba Štrlek neće nastupiti.

Završni Final Four prvotno se trebao igrati 30. i 31. svibnja. Međutim, u svjetlu globalne zdravstvene krize, prebačen je na 22. i 23. kolovoza, a potom je dobio i treći termin, kraj ove godine.

Zanimljivo, Europska rukometna federacija (EHF) je odlučila da se utakmice osmine finala i četvrtfinala Lige prvaka ne igraju, a za sudionike Final Foura odabrala je Barcelonu, PSG, Kiel i Veszprem koji su u tzv. elitnim skupinama (A i B) ovosezonske Lige prvaka završili na prva dva mjesta. Tako skopski Vardar nije dobio priliku braniti naslov.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije