Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rakitićev 100. nastup

Barcelona doživjela drugi uzastopni poraz, Atletico i Real pušu joj za vratom

Barcelona - Real Sociedad
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
09.04.2016.
u 22:26

Ivan Rakitić je zaigrao u 73. minuti igre.

Barcelona je upisala drugi uzastopni poraz u prvenstvu te ostala bez pobjede i treću utakmicu u nizu, a bolji je bio Real Sociedad s 1:0. Porazom Barcelone borba za naslov prvaka je dobila dodatnu draž. Sada su tri vodeće momčadi (Barca, Atletico i Real Madrid) na razlici od samo četiri boda. Luis Enrique je na travnjak poslao momčad koja nikada nije igrala zajedno i to se nije pokazalo dobrom idejom. Bravo se vratio na gol u prvenstvenim utakmicama, Roberto je upao umjesto Albe, Arda umjesto Inieste, a Rafinha (zaigrao prvi put od prve minute nakon ozljede) je zamijenio Rakitića. Umjesto suspendiranog Luisa Suareza je priliku dobio Munir.

Nije najbolje krenulo za goste iz Barcelone. Iako su opasno zaprijetili već u trećoj minuti, vratar Real Sociedada je skinuo udarac Muniru, a samo dvije minute kasnije je mogao slaviti vodstvo svoje momčadi. Domaći igrači su se u gužvi uspjeli izboriti za loptu, Xabi Prieto je lukavo ubacio, a glavom je loptu u mrežu neobranjivo poslao Mikel Oyarzabal, piše Goal.

 

Prvu pravu akciju su igrači Barcelone organizirali u 34. minuti. Lionel Messi je u kaznenom prostoru proigrao Neymara, iako je Brazilac i sam mogao pucati odličio se poslati povratnu loptu na sredinu Ardi Turanu. Turski je igrač tukao iz prve, ali je refleksnom obranom mrežu spasio Geronimo Rulli.

Enrique je na poluvremenu u igru uveo Andresa Iniestu i to je dalo dodatna krila momčadi. Iako ne baš kao protiv Atletica, Barca je krenula konkretnije pritiskati protivnički gol. Upravo je Iniesta zaprijetio u 55. minuti, ali je Rulli još jednom bio spreman.

Neymar je u 63. minuti pucao jako dobro iz slobodnog udarca s 27 metara s lijeve strane, ali je lopta pogodila vanjski dio mreže.

Priliku da zaigra je dočekao i Ivan Rakitić, hrvatski je veznjak u 73. minuti zamijenio Sergija Roberta i tako upisao svoj 100. nastup u dresu Barcelone.

Statistiku pogledajte na portalu Goal.com.

>>Rakitićevih prvih 100 u Barceloni

>>Real se s Kovačićem 'iskalio' na Eibaru, evo po čemu je Ronaldo postao najbolji u povijesti

Komentara 4

NE
Nemanadimak
08:53 10.04.2016.

Mislim da sada dolazi na naplatu tempo kojim igra Barcelona i da je doslo do prmorenosti i nezainteresovanosti igraca. Oni svaku utakmicu vec dulje vrijeme igraju na pobedu i striktno na rezultat. Vidjelo se nakon utakmice protiv Atletica da suu tamo dali sve i da su na kraju bili totalno premoreni. Vidicemo kako ce biti i dali ce uspeti uhvatiti staru formu.

MU
muh
07:00 10.04.2016.

To nije nikakav nogomet samo kratki pasovi po sredini a Pedrčić ima novo frizuro.

Avatar mlijeko
mlijeko
22:51 09.04.2016.

Slaba Barcelona, ali ni sudac nije bio na razini jer je dopustio pregrubu igru a nije sudio niti penal sredinom drugog poluvremena za Barcelonu kada je obrambeni igrač Reala igrao rukom...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije