Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKA LIGA

Barakude u Gružu i preko Španjolske

10.03.2009.
u 19:28

U trećem kolu Svjetske vaterpolske lige Hrvatska je u Dubrovniku pobijedila Španjolsku 11:8, pa uoči niza od triju gostujućih utakmica ima četiri boda viška i najozbiljniji je kandidat za plasman na završni turnir u Podgorici.

Inspirirani potporom više od 2500 dubrovačkih vaterpolskih znalaca, naši su igrači pružili odličnu igru. Poveli su čak sa 10:4 i tek su u posljednjoj četvrtini malo posustali. Na nekoliko minuta iznenadila ih je žestina španjolskog presinga. Utakmicu koja je obilovala lijepim potezima i pogocima i odigrala se u sjajnom ambijentu izbornik hrvatske reprezentacije Ratko Rudić vidio je ovako:

- Odigrali smo odlično, osim na kraju, no španjolski je presing bio na rubu isključenja. Zatvorili smo njihovu kontru, što je iznimno važno jer su oni poznati po brzini i agresivnosti. Sljedeću utakmicu igramo u Rusiji i moramo biti oprezni jer su Rusi u gostima iznenadili Španjolce i oduzeli im bod. Ispunjeni Gruž dodatno je motivirao naše igrače, tako da u našem sastavu slabog mjesta gotovo da i nije bilo.

- U takvom ambijentu jednostavno smo morali dati sve od sebe - istaknuo je kapetan Samir Barać.

Uoči utakmice HVS je odao priznanje trojici dojučerašnjih dupina. Zdeslavu Vrdoljaku, Mili Smodlaki i Frani Vićanu predsjednik HVS-a Perica Bukić uručio je kristalne lopte u znak zahvalnosti za sve ono što su pružili u hrvatskoj reprezentaciji.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije