Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rukomet na pijesku

Bandić obećao nagrade da bi dečki mogli kupiti sunčane naočale

17.06.2017.
u 18:10

Za potrebe Europskog prvenstva Jarun je dobio mali stadion za rukomet na pijesku i dodatna tri igrališta

Zagrebačko jezero Jarun od petka je centar europskog rukometa na pijesku. Ovaj vikend dobit ćemo prvake u juniorskoj, a sljedeći u seniorskoj konkurenciji.

Za potrebe Europskog prvenstva Jarun je dobio mali stadion za rukomet na pijesku i dodatna tri igrališta.

Norvežanin se sjetio Rijeke

- Kad je Hrvatska domaćin nekog rukometnog natjecanja, bilo u dvorani ili na pijesku, znamo da će organizacija biti vrhunska. To što sam vidio na Jarunu u proteklih nekoliko dana je zaista fantastično - rekao je Norvežanin Ole Jorstad, predsjednik Komisije za rukomet na pijesku i član Upravnog odbora Europskog rukometnog saveza.

Stariji ljubitelji rukometa jako se dobro sjećaju tog Norvežanina, ali kao rukometnog suca.

– Baš mi je rekao kako se sjeća kvalifikacijskog susreta između naših rukometaša i Potugalaca igranog u Rijeci 29. studenoga 1997. godine. Nama je trebala pobjeda za plasman na EP i jedva smo pobijedili s 28:25 – rekao je Silvio Njirić, direktor marketinga Hrvatskog rukometnog saveza.

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, bio je u dobroj formi:

- Vidimo se 26. lipnja u Gradskoj upravi gdje ćemo posebno nagraditi naše dečke kada osvoje peti naslov zaredom - najavio je Bandić i dodao:

- Osigurat ćemo dečkima neka sredstva da mogu mirno otići na ljetovanje, da si mogu kupiti sunčane naočale i ručnike za plažu - našalio se Milan Bandić te malo ozbiljnijim tonom dodao:

- Kada netko ima 22 medalje, od toga šest zlatnih jer su dečki bili četiri, a ženske dva puta europske prvakinje, to je hvalevrijedno i za veće zemlje i nacije nego što su Hrvatska i Hrvati - zaključio je Bandić.

Tom se sjeća 2002. godine...

Prve utakmice došao je gledati i Ratko Tomljanović, nekadašnji igrač Zagreba i hrvatske reprezentacije, koji se trenutačno brine o teniskoj karijeri svoje kćeri Ajle.

- Bio sam svjedok prvih utakmica rukometa na pijesku u Hrvatskoj. Okupili smo se na Jarunu 2002. godine i sjećam se da mi je Nenad Kljaić rekao: “Tom, svaku loptu samo dodaj meni i bit će to pogodak” - ispričao je Tomljanović.

Nekad su rukomet na pijesku igrali uglavnom igrači dvoranskog rukometa. Danas ima sve više onih igrača koji igraju samo na pijesku. Taj sport igrale su neke velike zvijezde dvoranskog rukometa. Primjerice, danski reprezentativac Hans Lindberg. Kod nas je trenutačno najveća zvijezda Ivan Dumenčić. Lani je igrao dvoranski rukomet u Turskoj, a sljedeće sezone igrat će u Mađarskoj. S reprezentacijom Hrvatske ima europski i svjetski naslov. Kao “marker” je u reprezentaciji zamijenio Hrvoja Horvata, danas trenera Nexea i pomoćnika Line Červara u hrvatskoj reprezentaciji. Obojica su u dvorani “po zanimanju” srednji vanjski.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije