Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savez proslavio 60 godina

Balić peti put najbolji, Lini Červaru osma nagrada

\'27.12.2010.,KD Vatroslav Lisinski,Zagreb - Svecano proglasenje najboljih sportasa godine prema mjerilima Hrvatskog olimpijskog odbora. Ivano Balic, Antun Vrdoljak Photo: Marko Lukunic/PIXSELL\'
Marko Lukunic/PIXSELL
28.12.2010.
u 17:48

Na proslavi o blistavom razdoblju hrvatskog rukometa govorili Zdravko Miljak, Kaja Ileš, Hrvoje Horvat, Petar Metličić, Antun Vrdoljak, Zoran Gobac...

U zagrebačkom hotelu Westin svečano je obilježena 60. godišnjica Hrvatskog rukometnog saveza i 80 godina od prve rukometne utakmice. Premijerno je prikazan 15-minutni dokumentarni film Nenada Tunukovića o povijesti rukometa u Hrvatskoj. Potom su se na govornici izmjenjivale generacije rukometaša i trenera koji su obilježili proteklo razdoblje (Vinko Tomljanović, Josip Miškulin, Zdravko Miljak, Kaja Ileš, Hrvoje Horvat, Antun Vrdoljak, Zoran Gobac, Božidar Jović, Lino Červar, Petar Metličić). Nastupile su i jake pjevačke zvijezde - Prljavo kazalište, Baruni, Danijela Pintarić, Kruška. Na govornici su trebali biti i Patrik Ćavar, Zlatan Saračević i Mara Torti, ali su otkazali zbog bolesti ili neodgodivih obveza.

Nakon prisjećanja na slavne godine hrvatskog rukometa, dodijeljene su nagrade za najbolje u 2010. godini. Za najboljeg rukometaša izabran je Ivano Balić s ukupno 70 bodova. Na drugome mjestu je Igor Vori (58 bodova), dok je na trećemu mjestu Blaženko Lacković s deset bodova. Baliću je to peti put da je proglašen najboljim u Hrvatskoj. Najbolja rukometašica je, kao i lani, Andrea Penezić, igračica ljubljanskog Krima. Ukupno je dobila 70 bodova, a druga je, s deset bodova manje, vratarka Jelena Grubišić, također članica Krima. Treća je Kristina Franić s 14 bodova. Andreji je to ukupno treći izbor za najbolju hrvatsku rukometašicu. U konkurenciji sudačkih parova su najviše glasova dobili Gubica i Milošević, koji su ove godine sudili na Europskom prvenstvu rukometašica. Drugi su Mrvica i Jurinović, a treći Lovrić i Petković.

Struka je izabrala i najboljeg trenera. Očekivano, to je ponovo Lino Červar. I to već osmi put.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije