Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMETAŠ GODINE

Balić i Penezić laureati za 2008., Červar vratio naslov

24.11.2008.
u 22:24

Ivano Balić i Andrea Penezić najbolji su rukometaš i rukometašica u izboru Sportskih novosti i Hrvatskog rukometnog saveza za 2008. godinu. Najbolji igrač zlatne generacije hrvatskog rukometa, dvaput biran za prvog rukometaša svijeta, vodio je reprezentaciju do srebra na Europskom prvenstvu u Norveškoj početkom godine, što je najveći uspjeh Hrvatske na europskim smotrama. Ivano je dobio 57 glasova, pet više od Igora Vorija.

Andreja Penezić (23) prometnula se u 2008. u jednu od ključnih igračica hrvatske reprezentacije, a bila je najbolja u kvalifikacijama za EP u Makedoniji kad su izabranice Zdravka Zovka izbacile Crnu Goru. Penezić je slavila uvjerljivo s 49 glasova, 21 više od suigračice iz Podravke Božice Palčić.

Poseban žiri Sportskih novosti izabrao je za trenera godine Linu Červara, izbornika naših rukometaša. Nakon godinu dana stanke, lani je slavljenik bio Josip Šojat, Lino je europskim srebrom u Norveškoj i polufinalom OI-a vratio naslov. Za najbolji sudački par izabrani su Zagrepčani Hrvoje Lovrić i Vjekoslav Petković s glasom više od Osječana Gubice i Miloševića (50-49).

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije