Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIDEO: DEDA FRANJO

Baklje, suze i pjesma: Boysi ispratili velikog dinamovca na vječni počinak

Franjo Krakan
Foto: Boris Scitar/PIXSELL
1/2
29.04.2021.
u 10:07

Poznato blago lice s plavih tribina sada je otišlo na svoje posljednje gostovanje. A sada gore može gledati Cicu, Roru, Zambija, Jožu...

U srijedu je na Mirogoju ispraćen Franjo Krkan (90). Neki ga se možda neće sjetiti po imenu, ali svi će znati tko je - deda Franjo. Veliki čovjek, navijač, pravi dinamovac i pravi obožavatelj hrvatske reprezentacije. Bio je počasni predsjednik kluba navijača Uvijek Vjerni, čovjek koji je gledao 1967. Eintracht i Dinamo, ali i recentnije događaje nogometne povijesti hrvatskih velikana.

Na posljednji počinak su ga, uz obitelj, ispratili i njegovi prijatelji s tribine - Bad Blue Boysi - bakljadom i pjesmom. Onako kako je najviše volio. Pjevali su mu i Dinamovu himnu 'Dinamo ja volim' koju je izveo sastav Pianissimo.

I sa svojih 85 na leđima nije propuštao utakmice pa čak i kasnije. I tu ne mislimo samo na domaće. Deda je išao na gostovanja, a tko će ga znati koliko ih je u svom dugom navijačkom stažu skupio. Poznato blago lice s plavih tribina sada je otišlo na svoje posljednje gostovanje. A sada gore može gledati Cicu, Roru, Zambija, Jožu...

Od dede se već danima na društvenim mrežama opraštaju mnogi. Tako i autor knjige o Velimiru Zajecu, Sanjin Španović, Tomas Bauer, ali i hrvatski političar Marko Sladoljev, takođe poznati navijač zagrebačkih plavih.

"Albanija, listopad 2016. godine. Vitalan, uvijek raspoložen za našu zajebanciju išao je s nama kombijem tamo i natrag u komadu bez spavanja. Taman ulazimo u Hrvatsku i veli: "Dečki molim vas stanite na prvoj benziskoj?" Svi smo zanijemili, kaj je bilo, jel dobro. Stanemo. A on tihim glasom: "Moram vam nešto reći". Mi pretrnuli. Sto crnih misli u glavi. Nastavio je i dalje tihim glasom: "Danas mi je rođendan, pa dajte da vas sad počastim". Bio je to 85. rođendan. U kombiju smijeh, olakšanje, pljesak, pjesma. Danas je otišao gore. Mi ćemo ga se uvijek sjećati u brojnim anegdotama sa gostovanja na koja je rado išao sa nama. Naš "deda Franjo". Počivao u miru Božjem!",  napisao je Španović.

"Otišao je deda Franjo na svoje posljednje gostovanje! Kao da ga i sada vidim na prvom sjedalu u busu gdje je obično sjedio! U svijetu gdje se sve mjeri novcem taj starčić je svu svoju mirovinu trošio da vidi svoj klub u svakom kutku svijeta! Počivaj u miru deda i prati nas odozgora kad budemo opet putovali!", objavio je na fejsu MOST-ovac Sladoljev.

 

 

Komentara 2

ZG
zg1985
11:49 29.04.2021.

deda legenda..pocivaj u miru

SP
spremni0
14:19 29.04.2021.

počivo u miru dekice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije