Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKRILA NOVU STRAST

Baka Mara u 88. godini postala pretplatnica Hajduka

88-godisnja Mara Selak-Bodrozic
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
05.11.2015.
u 16:50


Mari Bodrožić-Selak klub je darovao godišnju pretplatu

Pogledavala je Hajdukovu trofejnu dvoranu, direktor marketinga Aljoša Bašić vodio ju je od pehara do pehara. Zastala je kod jednog.

– Ovo vam je prvi Hajdukov trofej, malo je stariji od vas – kazao je Bašić.

Baka Mara Bodrožić-Selak iz Sviba pokraj Ciste Provo zadovoljno se smješkala, u 88. godini doživjela je ono o čemu je sanjala cijeli život.

– Uvijek su ljudi sa Sviba išli na utakmice Hajduka. Meni je to oduvijek bila velika želja, ali nikada to nikome nisam rekla – kaže baka Mara.

I tako se baka Mara našla na Poljudu, na derbiju između Hajduka i Rijeke. Inicijator ideje bio je njezin unuk Ante koji živi u Njemačkoj.

– Rekla sam mu da bih išla i ja, da vidim kako je to na stadionu. To mi je bila prva utakmica koju sam gledala uživo. Bilo mi je lijepo – kazuje nam vedro baka Mara.

Kada su u Hajduku čuli da su na tribinama prvi put imali 88-godišnju baku, odmah su reagirali. Pozvali su obitelj Bodrožić-Selak u goste, a baki Mari poklonili pretplatu za istočnu tribinu. S njom su došli njezin sin Mate, sin od njezine sestre Ljubo Budić i njegovi sinovi Frane i Stipe, a praunuk Ivan i unuk Ante s kojima je bila na utakmici morali su u Njemačku.

– Utakmica s Rijekom bila mi je prva, ali od sada idem na svaku. Pretplatu imam, a dobila sam i šal, sad sam prava navijačica – kaže baka Mara.

Otpratila je ona u svom Svibu brojne generacije Hajduka, posložila brojnu obitelj. Baka Mara ima 12 unuka, 13 praunuka, a većina su članovi Hajduka.

– Evo, sad sam i ja član kluba – kaže baka.

Nije se mogla odlučiti koji joj je igrač najdraži.

– Koji mi je najdraži? E, sinko moj, najdraži mi je Hajduk – reče baka Mara.

Na susret s njom došao je i Hajdukov predsjednik Marin Brbić.

– Dobro nam došli, veselim se što ste stigli – obratio se Brbić baki.

Nije najstariji pretplatnik Hajduka, Branko Šegović s 92 godine drži taj primat, a baka Mara je barem najstarija pretplatnica. I to s najmanjim stažem. Nije mala stvar u 88. godini postati pretplatnik Hajduka. Ali, kako čilo baka Mara izgleda mogla bi još godinama biti na istočnoj tribini.

>> Tomasov, Radošević i Bradarić s Hajdukom u srcu, ali Rijeka im je vjerovala

Komentara 4

MA
mause
17:42 05.11.2015.

vise mara ima godina nego sto na nekim nasim stadionima bude gledatelja

BU
bubacro
19:21 05.11.2015.

babi se nosi bila boja ;)

DU
Duba
07:29 06.11.2015.

jadna li je!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije