Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poljsko čudo

Bajka je završila: Janowicz ostao kratak u finalu

janowicz
AFP/Pixsell
04.11.2012.
u 17:01

Mladi, 21-godišnji Poljak u finalu Mastersa 1000 u Parizu izgubio je od Ferrera 4:6, 3:6.

Čudo se ipak nije dogodilo. Poljski tenisač Jerzy Janowicz koji je posljednjih nekoliko dana zaludio teniski svijet pobjedama nad Čilićem, Murrayem, Tipsarevićem i Simonom nije uspio osvojiti Masters 1000 u Parizu. Od njega je u finalu bio bolji Španjolac David Ferrer sa 4:6, 3:6. Finalni je dvoboj bio gotov za sat i 27 minuta, a Ferrer je bio bolji praktički u svakoj statističkoj kategoriji od mladog poljskog tenisača osim u broju aseva (11-5). Nakon glatkih 6:4 u prvom setu za Španjolca, drugi set dao je nagovijestiti da će biti napeto. Janowicz je kod 1:1 oduzeo servis Ferreru, no zatim je Poljak izgubio sljedeća četiri gema za redom i tu je priči bio kraj.

Ukupno je servis izgubio tri puta (od sedam break šansi), dok ga je Ferreru oduzeo samo jednom iz četiri prilike. Ferrer je imao bolji postotak prvog servisa (79-57 posto), manje dvostrukih pogrešaka (2-6), bolji postotak osvojenih poena na prvom servisu (73-70), bolji postotak osvojenih poena na drugom servisu (64-44)...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije