Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladost dvokorakom u finale

Bajić: Sljedećih tjedana napadamo dva trofeja

Mladost
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/2
04.07.2020.
u 23:19

Finalni niz u kojem se igra na tri pobjede počinje 18. srpnja, uz prijenos na HTV-u, a domaćin u prvoj utakmici bit će Jug

Kako se i očekivalo, u finalu doigravanja za hrvatskog vaterpolskog prvaka, sučelit će se dubrovački Jug i zagrebačka Mladost. Obje su momčadi do finalnog razigravanja došle dvokorakom, Jug je bio bolji od šibenskog Solarisa a Mladost od splitskog Jadrana.

Jasno, u sučeljavanju mladostaša i jadranaša bilo je puno više neizvjesnosti, žapci zapravo u finale ulaze s dvije minimalne pobjede - u Zagrebu je bilo 13:12, a sinoć u Splitu 11:10 (1:2, 2:2, 5:4, 3:2). Pogotke za Mladost postigli su: Bukić (3), Ćuk (3), Bowen (2), Harkov (2) i Dašić, a veliki doprinos pobjedi dao je i vratar Marcelić s devet obrana. Najučinkovitiji u redovima Jadrana bio je Zvonimir Butić s četiri pogotka.

Jadranaši su dugo bili u vodstvu, u trećoj četvrtini imali su 6:4, no potom su mladostaši ipak dokazali da su kvalitetnija momčad.

- Jadran je pokazao da je ozbiljna, čvrsta momčad s karakterom. Pogotovo su njegovi igrači opasni kad osjete miris krvi, a to smo im mi dopustili u Zagrebu, ali na kraju smo mi ipak ostvarili svoj plan. Sad mogu reći da ćemo sljedećih tjedana napasti dva trofeja - kazao je trener Mladosti Zoran Bajić.    

Finalni niz u kojem se igra na tri pobjede počinje 18. srpnja, uz prijenos na HTV-u, a domaćin u prvoj utakmici bit će Jug. Prije toga, 14. i 15. srpnja u Dubrovniku će biti organiziran Final Four Regionalne lige. U polufinalu se sastaju Mladost - Jadran (HN) i Jug - Jadran (S).

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije