Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINALE DOIGRAVANJA

Bajić: Moramo podići borbenost, to je ključ pobjede

12.05.2021.
u 14:38

Jedan od najboljih žabaca u prvoj utakmici vratar Ivan Marcelić (13 obrana) vjeruje da će Mladost u Zagrebu uzvratiti Jugu i tako izjednačiti omjer pobjeda i poraza.

Prva finalna utakmica doigravanja za hrvatskog vaterpolskog prvaka između Juga i Mladosti bila je zanimljiva, ali ne odveć kvalitetna pa ni uzbudljiva. Jug je vodio praktički od prve minute i na kraju došao do prve pobjede s 12:9. No čini se da je to bilo samo zatišje pred buru, od jugaša, a posebno mladostaša imamo pravo očekivati i kvalitetniju izvedbu. Nova prilika pruža im se u drugoj utakmici, večeras u 17.55 sati, ponovno uz prijenos na HTV-u 2.

– Najavili smo u prvoj utakmici fanatičnu borbenost i agresivnost, ali nismo bili na toj razini. Moramo podići borbenost, to je ključ pobjede protiv Juga. Mislim da bi nam nakon toga i igra u napadu bila tečnija. Smatram da bi sama činjenica da igramo finale našim igračima trebala biti poseban izazov i da im ne treba dodatna motivacija. Finale je velika priča i moramo dati sve od sebe. Mora nas krasiti zajedništvo u vodi i to je jedini put koji vodi prema pobjedi – kaže uoči druge utakmice trener Mladosti Zoran Bajić.

Jedan od najboljih žabaca u prvoj utakmici vratar Ivan Marcelić (13 obrana) vjeruje da će Mladost u Zagrebu uzvratiti Jugu i tako izjednačiti omjer pobjeda i poraza. Ujedno bi to bio i prvi korak mladostaša prema eventualnom osvajanju naslova državnog prvaka, na što čekaju još od 2008. godine. – Nismo dobro otvorili finalni niz, i to ne samo rezultatom nego i igrom kakvu nismo priželjkivali. U ovih nekoliko dana malo smo se oporavili i nadam se da ćemo u drugoj utakmici bolje parirati jugašima. U Dubrovniku smo bili nekako prazni i nadam se da ćemo igru podići na višu razinu, a onda će i rezultat biti bolji – najavio je Marcelić.

Uostalom, da se mladostaši mogu uspješnije nositi s jugašima, potvrdio je i siječanjski finale Kupa u Rijeci, u kojem je Mladost pobijedila Jug s 15:13.

Igra se na tri pobjede, a treća utakmica igra se 19. svibnja u Dubrovniku

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije