Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PBZ ZAGREB INDOORS Nakon velike borbe ciparski tenisač slavio sa 7:6 (4), 4:6, 6:4

Baghdatis prekinuo Ljubin niz

ljubo-poraz.jpg
import
04.02.2007.
u 17:19

Cipranin Marcos Baghdatis ostao je neugodan suparnik hrvatskim tenisačima. U finalu PBZ Zagreb Indoorsa, pred više od 5000 gledatelja u Ledenoj dvorani Sportskog doma, pobijedio je Ivana Ljubičića sa 7:6 (4), 4:6, 6:4 i osvojio svoj drugi turnir u karijeri. I do prvoga, u Pekingu 2006. stigao je preko jednog hrvatskog tenisača (Marija Ančića), a dva puta zaustavljao je i Ljubičića na Australian Openu (lani i preklani).

Baghdatis je tako prekinuo sjajan Ivanov niz od 19 uzastopnih pobjeda u Zagrebu (na turnirima i u Davisovu kupu), ali i tradiciju da naši tenisači osvajaju zagrebački dvoranski turnir (tri puta Ivanišević, jednom Ljubičić).

Sve je možda moglo otići i na Ivanovu stranu da je u prvom setu iskoristio jednu od četiriju prilika za break (tri od njih bile su i set lopte pri vodstvu od 5:4 u gemovima). No, Baghdatis se, najčešće dobrim servisom, uspijevao izvući, izjednačiti na 5:5 i potom taj set dobiti u 13. igri u kojoj je poveo s 5:1.

Oduzevši servis suparniku u petom gemu drugog seta (nakon što je Baghdatis ukrotio dva smeša, ali nije i Ljubinu skraćenu loptu), naš je tenisač došao u prednost koja mu je omogućila da meč odvede u treći set. No, u završnici odlučujućeg seta 22-godišnji Cipranin pokazao se iznimno žilavim suparnikom, pritisnuo je Ivana već u trećem gemu (četiri prilike za break), ali se Ivan uspijevao obraniti (u posljednjem slučaju nevraćenim servisom od 210 km/h). U završnici je Ljubičić ipak popustio, bez prvog servisa ostao je bez pravog oružja za odličnog Baghdatisa i nakon dva i pol sata borbe morao je priznati poraz.

Ponestalo mi je svježine na kraju meča, a i Baghdatis je kvalitetno odigrao. Ovakve mečeve odlučuju poen ili dva, a meni je lopta u zadnjem gemu dva puta krivo odskočila rekao je nakon meča Ljubičić, ustvrdivši da je i finale za njega uspjeh jer nije pružio najbolju igru. Baghdatisu je sve bilo ugodno, hvalio je organizaciju turnira i zahvaljivao na pozivnici, obećavši:
Doći ću opet ako ne budem u drugom tjednu Australian Opena.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije