Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klinci u naletu

Badelj već dostigao Luku, Lovren Čarlija

'02.12.2009., Bruxelles, Belgija, Constant Vanden Stock Stadium,  - Odigrana je nogometna utakmica 5. kola, skupine A Europske lige izmedju domacina belgijskog kluba Anderlechta i gostiju iz Zagreba D
'Goran Stanzl/PIXSELL'
04.12.2009.
u 07:55

Na Dinamov račun još nisu sjele sve rate od megatransfera Dudua, Ćorluke i Modrića, a Maksimir već izbacuje novu seriju izvanserijskih nogometaša, klinaca čija su imena već u notesima skauta najvećih svjetskih klubova.

 Milan Badelj, Ivan Tomečak i Dejan Lovren na poseban su način obilježili posljednje dvije europske Dinamove sezone, a usto su na pragu najvećega klupskoga ostvarenja u posljednjih 40 godina.

Neuspješni u Rennesu

Ako Dinamo prezimi, oni ulaze u povijest, a to nije uspjelo ni generacijama Zajeca i Kranjčara, Bobana i Šukera, Prosinečkog i Cvitanovića, Dudua i Modrića...

Dinamo možda neće na mladome trojcu zgrnuti koliko na Luki, Čarliju i Duduu, ali njihovi europski dosezi već su sada veći od onih trojice "Engleza". Primjerice, Milan Badelj već je s 19 godina rješavao europske utakmice (Sparta u Pragu), a do sada (u veljači će napuniti 21 godinu) već je postigao tri europska pogotka, jednako koliko i Luka Modrić, koji je sva tri zabio s bijele točke. I niti jedan u Europskoj ligi.

Luka je prije dvije godine s Dinamom bio u sličnoj situaciji kao sada Badelj. U Rennesu mu je bila potrebna pobjeda sa dva pogotka prednosti za prezimljavanje, a završeno je 1:1.

Ni Eduardo s Dinamom u Europi nije bio bolje sreće. I on je, 2004. godine, bio na pragu prezimljavanja (Heerenveen), a prije tri godine Auxerre ga je zaustavio već u rujnu. Jedino dobro što mu se dogodilo bio je famozni pogodak Arsenalu na Emiratesu, koji ga je i lansirao među topnike.

Ivan Tomečak (7. prosinca navršit će 20) već je imao dva takva bljeska: pogodak Ajaxu u Amsterdamu, te maestralnu asistenciju Slepički u Bruxellesu. A to je tek početak...

Dejan zabio dva gola

Kad smo već kod Eduarda, on više nije ni najbolji Dinamov europski strijelac u ovom stoljeću. Dudu je zabio sedam, a Mandžo već devet. I još možda nije stavio točku.

Na kraju, i Ćorlukin nasljednik u Dinamu, Dejan Lovren (20), već je nadmašio slavnoga Čarlija, koji je s plavima igrao samo jednu europsku sezonu. Lovren je u velikom stilu nanizao gotovo sve europske utakmice u posljednje dvije sezone, čak i zabio dva gola (Sparti u Pragu i Pjuniku).

Komentara 14

OR
ordoABchao
08:43 04.12.2009.

na stranu kriminal i namještanje utakmica kojih je dinamo ove sezone namjestio barem 5 ali ovo je ono što nama treba, mladi igrači koji stalno dolaze, mamić će i ove masno prodati, u to ne sumnjam

MI
micko
08:50 04.12.2009.

Koji kretensli naslov! Premier liga i 1.HNL nisu usporedive. Ovakve naslove treba pisati žutim slovima.

FF
ffrizerko.
08:52 04.12.2009.

Ej, a zašto bi ih trebali prodavati?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije