Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Malta - Hrvatska 1:3

Badelj strijelac i dodavač, sjajno zamijenio Luku!

hrvatska
Marko Prpić/Pixsell
02.09.2011.
u 21:15

Hrvatska nogometna reprezentaciaj sigurno je svladala najslabiju reprezentaciju u skupini

Dvije su poveznice ove utakmice s 14. listopadom 2009. godine. Toga dana posljednji put je jedan Dinamov igrač bio u Bilićevih prvih 11 (Mandžukić), a sinoć čak dvojica, Vrsaljko i Badelj, a spomenutoga datuma Ognjen Vukojević postigao je svoj posljednji pogodak za vatrene.

Ogi čekao dvije godine

Čekao je Ogi strpljivo gotovo dvije godine, sve do sinoć i zabio kada je bilo najpotrebnije - već u 11. minuti, uz obilatu pomoć malteškoga vratara. Bio je to najraniji pogodak Hrvata u ovim kvalifikacijama, čime je Bilićevim trupama znatno olakšan posao u La Valletti. Naime, zrno strepnje pojavilo se uoči utakmice kada je nastup zbog viroze otkazao naš ključni čovjek Luka Modrić, te je reprezentacija prvi put zaigrala bez ijednoga od trojice standardnih razigravača (nije bilo još Kranjčara i Rakitića)!

Iako to nije bila simfonija od igre, jer igralo se po nepodnošljivoj vrućini, Hrvati su u prvom dijelu izgledali sasvim solidno. U 30. minuti Srna je iz slobodnog udarca bio neprecizan tek za nekoliko centimetara, a dvije minute kasnije Milan Badelj postigao je prvijenac za vatrene. Mandžukić mu je fino propustio loptu, a Dinamov je kapetan rutinirano svladao malteškoga vratara.

Činilo se kako je posao završen, te da se već u 35. minuti možemo okrenuti Izraelu. Ali, ne bi to bila Bilićeva Hrvatska da stvari odjednom ne krenu po zlu. Centarfor Mifsud samo je na trenutak ostao zaboravljen iza leđa naše obrane i odmah je vrhunskim potezom matirao Pletikosu. Tako je Stipe i u drugom dolasku u La Vallettu primio pogodak, a ovom zgodom bio je potpuno nemoćan. Ovo je bio Stipin 84. nastup za reprezentaciju, čime je dostigao Roberta Kovača. Drugi dio počeo je totalnom ofenzivom Hrvata. Najprije nevjerojatan zicer ne koristi Kalinić, a odmah potom Mandžukić glavom pogađa vratnicu.

Dejanov prvijenac

Ipak, ono što nisu mogli napadači, a Bilić ih je sinoć koristio četvoricu, napravio je - branič! Milan Badelj je idealno centrirao pred vrata, a Dejan Lovren pogodio mrežu glavom osigurao tri boda i poštedio nas novih stresova. Ovo je bio prvi pogodak Lovrena u reprezentaciji u 10. nastupu. Na ovom stadionu prvijenac je još 1998. godine postigao rekorder Dario Šimić.

Hrvati se sada okreću srazu s Izraelom, još jednom sudbinskom srazu u Maksimiru. Međutim, naše ohrabrenje nije blistava igra na Malti, nego potpuni krah Izraelaca protiv Grka, zbog kojeg u Zagreb dolaze bez ikakvih ambicija. Oni su, uostalom, stara Bilićeva mušterija.

Najveći dobitak na Malti svakako je Milan Badelj, strijelac i asistent. Vjerojatno je time osigurao i start protiv Izraela (utorak, 20 sati).

Tijek utakmice možete pogledati ovdje.

Komentara 32

OB
-obrisani-
22:02 02.09.2011.

. u 21:37h xiulo je napisao/la: sammir uskoro u kockastom dresu. >>>>>>> Jos nesto manje od 2 mjeseca

IV
ivaan
22:24 02.09.2011.

Mene zanima tko forsira \"Badelja\" ovog prosječnog igrača, kakav se može naći u 2-HNL

DU
Deleted user
21:32 02.09.2011.

kelava - pranjić, lovren, ćorluka, vrsaljko - vukojević, badelj - modrić, sammir, tomečak - mandžukić. trener: gospodin profesor branko ivanković.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije