Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Bach: Vidjet ćemo; Japanci: Ne želimo Igre ovoga ljeta!

Olimpijski plamen
Foto: Reuters/PIXSELL
21.03.2020.
u 08:11

– Vidjet ćemo, još vjerujemo da Igre mogu početi u srpnju – rekao je Bach pokazavši tako da je novac, odnosno profit zasad ipak važniji od pandemije i zdravlja ljudi.

Olimpijske igre u Tokiju jedini su veliki sportski događaj koji još nije otkazan zbog koronavirusa. Thomas Bach, predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora, izjavio za New York Times da je “preuranjeno” već odgoditi Igre unatoč pandemiji.

– Vidjet ćemo, još vjerujemo da Igre mogu početi u srpnju – rekao je Bach pokazavši tako da je novac, odnosno profit zasad ipak važniji od pandemije i zdravlja ljudi.

Olimpijski plamen stigao je u petak u Japan uz ograničen doček zbog pandemije koronavirusa. Baklja je sletjela u zračnu bazu Matsushima koja se nalazi u sjeveroistočnom dijelu zemlje. Ta je regija posebno izabrana kao simbol obnove zone devastirane u tsunamiju 11. ožujka 2011. nakon čega je uslijedila nuklearna nesreća u Fukushimi. Bivši olimpijski pobjednici Saori Yoshida i Tadahiro Nomura spustili su baklju iz zrakoplova koji ju je donio iz Grčke i prenijeli je pored počasne straže te nakon toga zapalili plamen na skulpturi ružičastog cvijeta japanske trešnje. Prolazak baklje kroz Japan će biti popraćen svečanostima svedenima na minimum, a ona će krenuti na put po zemlji 26. ožujka iz regije Fukushima bez gledatelja. Također neće biti gledatelja na etapama gdje će se predavati baklja, a svečanosti dočeka su također otkazane i mjerit će se temperatura svakom nositelju baklje.

– Bude li trebalo pomaknuti termin održavanja Olimpijskih igara, pomaknut ćemo ga. Trenutačno se sve mijenja iz sata u sat i sve je moguće. Moramo osigurati ravnopravne uvjete. Po najnovijim informacijama situacija u Kini se poboljšava, ali u Europi je jako teško. Ako ste talijanski trkač na duge pruge i ne smijete izlaziti iz kuće, onda vam je jako teško biti spreman za Igre. No još vjerujem da će se sportaši okupiti u Tokiju u predviđenom terminu – rekao je Sebastian Coe, predsjednik Svjetskog atletskog saveza.

Japanski dnevnik Asahi objavio je pak anketu među japanskim građanima koja je pokazala da je njih 63 posto za odgodu Igara, a svega 23 posto misli da bi one trebale biti održane u ljeto kako je planirano. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije