Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNATOČ KORONI

Autogol i sjajni Jota još jednom doveli Liverpool do slavlja

Liverpool v Leicester City - Premier League - Anfield
Laurence Griffiths/PA Images/PIXSELL
22.11.2020.
u 23:00

Zbog ozljeda i koronavirusa trener Jürgen Klopp nije mogao računati na Trenta Alexandera-Arnolda, Joea Gomeza, Jordana Hendersona i Mohameda Salaha

U posljednjem susretu nedjeljnog programa 9. kola Premier lige Liverpool je na Anfieldu dobio Leicester s 3-0, te se je bodovno izjednačio s vodećim Tottenhamom, oba kluba imaju po 20 bodova.    

Zbog ozljeda i koronavirusa trener Jürgen Klopp nije mogao računati na Trenta Alexandera-Arnolda, Joea Gomeza, Jordana Hendersona i Mohameda Salaha. Unatoč tome, "redsi" su nadigrali Leicester i mogli su i uvjerljivije slaviti. 


 
 Do vodstva su domaćini došli nakon kornera u 21. minuti, kada je stoper Leicestera Jonny Evans zabio autogol. Na 2-0 povisio je Diogo Jota u 41. minuti, koji je glavom zatresao mrežu nakon ubačaja lijevog braniča Andrewa Robertsona. Još jednom se pokazalo da je Diogo Jota odlično pojačanje, zabio je sedam golova u posljednjih šest utakmica.

I treći pogodak domaćini su postigli nakon kornera, i to 86. minuti. Ubacio je James Milner, a Roberto Firmino glavom pogađa za 3-0.

 Iako su skoro cijelo drugo poluvrijeme imali igrača više nogometaši Leedsa su kod kuće odigrali 0-0 protiv Arsenala, koji je ove sezone neprepoznatljiv. "Topnici" su u 51. minuti ostali bez napadača Nicolasa Pépéa, koji je dobio crveni karton zbog nesportsko ponašanja jer je protivničkog igrača glavom udario u glavu.

Nogometaši Arsenala su na 11. mjestu tablice sa 13 bodova, a u zadnjih pet kola Premier lige zabili su samo jedan gol, i to u pobjedi protiv Manchester Uniteda 1-0.

 Sheffield United je u nedjelju na domaćem terenu izgubio od West Hama s 0-1, a pobjednički pogodak zabio je Sébastien Haller u 56. minuti preciznim udarcem sa vrha 16-erca. Tako je Sheffield United ostao na zadnjem mjestu prvenstvene ljestvice sa jednim bodom i tek četiri postignuta gola. A prošle sezone nakon 9. kola Sheffield United bio je deveti sa 12 bodova.  

 Pobjedom Evertona 3-2 na gostovanju kod Fulhama započeo je nedjeljni program 9. kola, a gostujuća momčad je na londonskom Craven Cottageu postigla sva tri pogotka u prvih 35 minuta. Dvostruki strijelac bio je Dominic Calvert-Lewin (1, 29), a jedan pogodak dodao je Abdoulaye Doucouré (35). Za Fulham su zabili Bobby Reid (15) i Ruben Loftus-Cheek (70). 
 Everton je ovom pobjedom prekinuo niz od tri poraza i sa 16 bodova došao je do šestog mjesta. Fulham je ostao na četiri boda i na 17. poziciji, točno iznad zone ispadanja.

 U ponedjeljak će 9. kolo biti zaključeno susretima Burnley - Crystal Palace, te Wolverhampton - Southampton.

Komentara 1

DU
Deleted user
15:07 23.11.2020.

Dugo već govorim da je Salah samo teret Liverpoolu. Nažalost poslije ozljede, više nije ni blizu sjene kaj je bil.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije