Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wimbledon

Australskom Hrvatu oduzeta nagrada zbog neprofesionalnosti

Bernard Tomić
Foto: PA/Pixsell
04.07.2019.
u 12:48

Bernard Tomić izgubio je dvoboj za 58 minuta što je drugi najkraći susret u povijesti Wimbledona i najkraći u posljednjih 15 godina tog Grand Slam turnira

Australac hrvatskih korijena Bernard Tomić, koji je eliminiran s Wimbledona u prvom kolu nakon manje od sat vremena igre, kažnjen je novčanom kaznom od 50.000 eura, što je jednako zaradi koju je ostvario nastupom u prvoj fazi ovog grand slam turnira, objavili su u četvrtak organizatori.

Od 26-godišnjeg Tomića (ATP-96.) bolji je u prvom kolu Wimbledona nakon samo 59 minuta bio Francuz Jo-Wilfried Tsonga sa 6-2, 6-1, 6-4. 

'Prema mišljenju suca, igra Bernarda Tomića u meču prvog kola nije bila u skladu s profesionalnim standardima koji se očekuju na ovoj razini. Shodno tome, mora platiti maksimalnu kaznu od 45.000 funti', piše u priopćenju organizatora turnira.

Bernard Tomić izgubio je dvoboj za 58 minuta što je drugi najkraći susret u povijesti Wimbledona i najkraći u posljednjih 15 godina tog Grand Slam turnira. 

Ovo je samo jedan od mnogo slučajeva kada mu se nije igralo, a slično je bilo i na Wimbledonu prije dvije godine. Tada je u 1. kolu Tomić izgubio od Zvereva, te je priznao da je glumio ozljedu, jer mu je bilo dosadno.

>>> Pogledajte veliko finale turnira 'Gem Set Hrvatska' na Šalati

Komentara 1

LI
liliZG
14:00 04.07.2019.

ti narturalizirani australci druge generacije su svi prolupali, valjda od sunca, ko i onaj njihov grk, ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije