Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Kyrgios show'

Australac razbijao rekete, svađao se sa sucem i zabavljao publiku, Ćorić slavio

Nick Kyrgios
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
26.03.2019.
u 21:41

Kyrgios je nakon izgubljenog drugog seta čak i zabavljao publiku bacanjem bočice vode u nadi da će ostati uspravno stajati na terenu, a nakon što je uspio dobio je ovacije tribina

Hrvatski tenisač Borna Ćorić (ATP - 13.) svladao je Australca Nicka Kyrgiosa (ATP - 33.) s 4-6, 6-3, 6-2 nakon 116 minuta igre i tako se drugu godinu zaredom probio se u četvrtfinale ATP turnira Masters 1000 serije u Miamiju, gdje ga čeka 18-godišnji Kanađanin Felix Auger-Aliassime koji je sa 7-6 (4), 6-4 nadigrao Gruzijca Nikoloza Basilašvilija i ostvario rezultat karijere.

Ćorić je preokretom stigao do još jedne, treće ovogodišnje pobjede u Miamiju, ne dopustivši da mu daroviti, ali i hiroviti 23-godišnji Australac naruši koncentraciju, što je bilo presudno za drugu Borninu pobjedu u četvrtom međusobnom obračunu s Kyrgiosom.

Ćorić je prvi stigao do 'breaka', za 3-1 u prvom setu, ali je već u sljedećem gemu izgubio prednost. Kyrgios je u devetom gemu iskoristio nešto slabije razdoblje u Ćorićevoj igri za novi 'break', što mu je bilo dovoljno za osvajanje prvog seta.

No, hrvatski tenisač se pribrao i vratio u drugom setu, u kojem mu je 'break' za 4-2 bio dovoljan kako bi izborio treći set. I u njemu je Ćorić prvi stvorio prednost 'breakom' za 3-2. Ključni trenutak dogodio se u sljedećem gemu, u kojem je Borna izvukao 0-40 i potvrdio 'break'. Kyrgios je potpuno puknuo kad mu je sudac Gianluca Moscarella dodijelio opomenu i kazneni poen na 'break-loptu', čime je Ćorić poveo s 5-2. Povratka za Australca nije bilo.

Kyrgios je nakon izgubljenog drugog seta čak i zabavljao publiku bacanjem bočice vode u nadi da će ostati uspravno stajati na terenu, a nakon što je uspio dobio je ovacije tribina. 

Konačna statistika je pokazala koliko je solidniji bio Ćorić koji je završio meč s 35 izravnih poena i samo 14 neforsiranih pogrešaka. I u ostalim segmentima, od iskorištenosti prvog i drugog servisa, do realizacije prilika za 'break', hrvatski je tenisač bio nadmoćan.

Sljedeći Ćorićev suparnik je 18-godišnji Kanađanin Felix Auger-Aliassime, prvi kvalifikant od 2007. godine koji je stigao do četvrtfinala u Miamiju. Prije 12 godina je Argentinac Guillermo Cañas iz kvalifikacija došao do finala i izgubio od Novaka Đokovića. Ćorić protiv kanadskog tinejdžera, prvog tenisača rođenog u ovom tisućljeću (8.8.2000.) koji će se probiti u Top 50, do sada nije imao priliku igrati.

Njihov dvoboj za polufinale na rasporedu će biti u srijedu.

Do četvrtfinala se probio i branitelj prošlogodišnjeg naslova Amerikanac John Isner (ATP - 9.) koji je sa 7-6 (5), 7-6 (3) nadigrao Britanca Kylea Edmunda (ATP - 22.). Isner će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika dvoboja između prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića i Španjolca Roberta Bautiste Aguta.

>> Pogledajte emotivnu konferenciju Andyja Murraya

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar ysvlacionicy
ysvlacionicy
23:30 26.03.2019.

To borna! Neka si ga nalupo!

IK
ikbmibm
21:48 26.03.2019.

Bravo Borna !!!

MA
mantheman
22:56 26.03.2019.

Decko ima talenta ali i hrpu problema u glavi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije