Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKA JE VELESILA

Atrakcija na hrvatskom pikado Mastersu: Zdravko Antunović kao Lewandowski

PIKADO_Zdravko_Antunovic
Vecernji.hr
01.10.2015.
u 13:46

- Ponekad se događaju takve partije kada pogađaš sve što zamisliš. Za razliku od većine ostalih igrača, ja preko ljeta nemam stanku već kontinuirano treniram i nastupam na turnirima u inozemstvu - otkrio je tajnu svoje dobre forme već na startu sezone Antunović.

Hrvatska je europska velesila kada je u pitanju elektronički pikado. O tome svjedoči podatak o devet uzastopnih nastupa na finalima EP-a naše muške reprezentacije, pri čemu su Streloviti osvojili šest naslova europskih prvaka.

Ali partije poput one koju je Zdravko Antunović iz Županje, inače aktualni svjetski doprvak i standardni član reprezentacije, odigrao u polufinalu hrvatskog Mastersa koji je odigran u Matuljima kod Opatije, jako se rijetko viđaju i na najjačim međunarodnim natjecanjima.

Antunović je u polufinalu elitne discipline 501 Double Out prvi set završio u 4. krugu izlazom sa 164 (T20, T18, DB), što je treći najveći broj s kojega se u toj igri uopće može izaći. Posebno je težak jer se zadnjom strelicom treba pogoditi crveni centar (Double Bull) čija površina iznosi svega 1,3 cm2, a gađa se s udaljenosti od 2,37 metara.

I onda je, nakon što su se tek stišali uzvici oduševljenja i žamor u publici, drugi set završio u petom krugu još jednim atraktivnim izlazom, ovog puta sa 144 (T20, T20, D12). Da se pikado medijski prati kao nogomet, ova partija Antunovića bi zaslužila pažnju cijelog svijeta kakvu je za pet golova u devet minuta dobio Lewandowski.

- Ponekad se događaju takve partije kada pogađaš sve što zamisliš. Za razliku od većine ostalih igrača, ja preko ljeta nemam stanku već kontinuirano treniram i nastupam na turnirima u inozemstvu - otkrio je tajnu svoje dobre forme već na startu sezone Antunović.

Inače na turniru je nastupilo oko 180 najboljih hrvatskih pikadista, a Antunović je u finalu pobijedio još jednog suigrača iz reprezentacije, Splićanina Vladimira Lešića. Koliko je jaka konkurencija bila govori podatak da je bez medalje ostao Zagrepčanin Boris Krčmar, aktualni četverostruki svjetski prvak.

Komentara 1

MA
mahin1986
15:56 01.10.2015.

Svaka čast...i trebalo bi vise pisati o ovakvim uspjesima a izbaciti Big Brother,Farmu i te gluposti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije