Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP Masters

Iznenađenje u Londonu, Goffin izbacio Federera

David Goffin
Foto: Reuters/Pixsell
1/9
18.11.2017.
u 17:37

U finalu će Goffin igrati protiv boljeg iz ogleda između Bugarina Grigora Dimitrova i Amerikanca Jacka Socka

Belgijac David Goffin prvi je finalist ovogodišnjeg ATP Mastersa tenisača u Londonu, on je u polufinalu iznenadio velikog Švicarca Rogera Federera svladavši ga sa 2-6, 6-3, 6-4.

Bio je ovo sedmi međusobni susret Goffina i Federera i prva pobjeda belgijskog igrača.

Početak susreta nije sugerirao takav rasplet, Federer je odmah u prvoj igri oduzeo servis Goffinu, a s još jednim "breakom" je priveo prvi set u svoju korist sa 6-2. No, početkom drugog seta Goffin je oduzeo servis Federeru i zatim uspio tu prednost zadržati za poravnanje dvoboja.

David Goffin
1/12

Ključnim su se pokazali treći i četvrti gem trećeg seta kada je Goffin oduzeo servis Federeru, a zatim i izvukao "break-loptu" za Švicarčev povratak u meč. U preostala tri servis-gema Goffin je ukupno izgubio jedan poen za veliku pobjedu.

Federeru je ovo bio 14. nastup u polufinalu Mastersa u karijeri i tek treći poraz, nakon 2002. i 2013. godine. Ostao je na 11 nastupa u finalima, odnosno na šest naslova.

U finalu će Goffin igrati protiv boljeg iz ogleda između Bugarina Grigora Dimitrova i Amerikanca Jacka Socka.

Prvi finalisti turnira parova postali su Poljak Lukasz Kubot i Brazilac Marcelo Melo koji su u polufinalu uvjerljivo nadigrali Amerikanca Ryana Harrisona i Novozelanđanina Michaela Venusa sa 6:1, 6:4. U drugom polufinalu sastat će se Britanac Jamie Murray i Brazilac Bruno Soares protiv Finca Henrija Kontinena i Australca Johna Peersa.

Komentara 2

RO
robertbruckner
18:37 18.11.2017.

Je ovo je prvoklasna senzacija kaj je da je

Avatar mali322
mali322
18:59 18.11.2017.

Mislim da je vrijeme Feđa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije