Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATMOSFERA U ZAGREBU

Atmosfera: Navijači skandirali Luki Modriću i dvojici miljenika BBB-a

Hrvatska je u petom kolu Lige nacija pobijedila Dansku, zauzela prvo mjesto u skupini
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
23.09.2022.
u 15:50

Standardno su se pjevale hrvatske navijačke pjesme, ispijala piva i jele roštilj kobasice, a uz to su zanimaciju imali i najmlađi koji su imali priliku ispred stadiona zaigrati divovski 'gol-pikado' i osvojiti vrijedne nagrade.

Nije bilo najbolje navijanje svih vremena, ali je i dalje bilo više nego hvalevrijedno. Tako bi se ukratko mogla sumirati hrvatska navijačka podrška u Zagrebu za utakmicu petog kola grupne faze Lige nacija između Hrvatske i Danske. Nakon dvije pobjede u susretima uoči ovoga Hrvati su puni optimizma dočekali povratak reprezentativaca u hrvatsku metropolu, što se očitovalo i u rasprodanim kartama maksimirskog stadiona za ovaj susret. Kao što to biva slučaj, Hrvatska publika je dala dodatan impuls našim igračima.

Kako je rekao Danac Simon Kjaer, hrvatski navijači imaju strašnu podršku, pogotovo kad njihovim igračima to treba.
Cijeli dan je u glavnom gradu Hrvatske atmosfera bila navijački nastrojena i vesela te, važno je naglasiti, bez ikakvih većih izgreda. Navijači Hrvatske su u kvadratićima 'opsjedali' centar Zagreba tijekom cijelog dana u raznim kafićima i radili mini-fešte, dok su Danci organizirali jednu svoju. Naime, čak 1400 danskih navijača je doputovalo u Zagreb i oni su si organizirali improviziranu fan-zonu u istočnom dijelu Zagreba gdje su od ranojutarnjih sati krenuli sa 'zagrijavanjem' uoči utakmice. Na tom okupljanju danski navijači su bili jako optimistični i, nevezano za to kako je susret rezultatski završio, njihova vjera u reprezentaciju je natprosječno snažna.
A glavna fan-zona večeri bila je, kao i uobičajeno, ispred maksimirskog stadiona gdje se okupilo između 10 i 15 tisuća navijača u kvadratićima.

22.09.2022., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Liga Nacija, Liga A, skupina 1, 5. kolo, Hrvatska - Danska. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Standardno su se pjevale hrvatske navijačke pjesme, ispijala piva i jele roštilj kobasice, a uz to su zanimaciju imali i najmlađi koji su imali priliku ispred stadiona zaigrati divovski 'gol-pikado' i osvojiti vrijedne nagrade. Ispred stadiona su se u nagradnim igrama dijelili čak i automobili, a i ako atmosfera do tad nije bila vatrena, od 19 sati se za još podgrijavanja atmosfere pobrinuo kultni bend Vatra održavši svoj mini-koncert u fan-zoni uz pokoji navijački hit na repertoaru.


Sreli smo i nekolicinu zanimljivih navijača Hrvatske u fan-zoni, a najzanimljiviji je bio Željko koji je na ovu utakmicu i iduću protiv Austrije u Beču potegnuo sve iz Australije.
- Put nije nikakav problem kad se ide na utakmicu Hrvatske. Uzmem par tableta za spavanje kad letim, i dobar sam - kroz smijeh nam je rekao Željko, te dodao:
- Vi niste ni svjesni kolika je hrvatska nogometna velesila u očima Australaca. Modrić je ovdje popularan možda čak i kao Messi i Ronaldo.


Nakon spomenutog Vatrinog koncerta, između 19:45 i 20:00 navijači su se zaputili prema stadionu koji, koliko god bio maksimalno ispunjen (rasprodane sve dostupne ulaznice) nikad neće izgledati upotpunjeno po navijačkom ambijentu u svojem stanju, barem ne dok se ne renovira i dok se otužna prazna istočna tribina ne vrati u funkciju. No, naši navijači su maksimalno glasnim navijanjem dali sve od sebe kako bi nadomjestili taj maksimirski nedostatak. Već sat vremena prije početka utakmice na Maksimiru su se orile navijačke pjesme, a ništa drukčije nije bilo ni kad je susret počeo. Ipak je reprezentacija prvi put nastupila u Maksimiru nakon gotovo dvije godine.

22.09.2022., Zagreb - Hrvatski i danski navijaci u centru grada Photo: Lovro Domitrovic/PIXSELL
Foto: Lovro Domitrovic/PIXSELL, ilustracija


Kao što smo već i naviknuli, naši navijači na svojem su popisu pjesama imali uobičajene hitove poput "Zovi, samo zovi", Moja domovina" i "Za dobra stara vremena". Budući da je utakmica održana u Zagrebu, za kraj je zanimljivo istaknuti da su najveće ovacije publike kod hrvatskih nogometaša dobili Luka Modrić, Bruno Petković i Mislav Oršić, dok je Marko Livaja dobio zvižduke.

>> Šime Vrsaljko oprostio se od reprezentacije Hrvatske: 'Nije lako, ali vrime je...'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije