Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRESICA RUKOMETAŠA

'Atmosfera je u banani, dođemo u bus i doznamo da je Červar podnio ostavku'

2021 IHF Handball World Championship - Main Round Group 2 - Argentina v Croatia
Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/7
24.01.2021.
u 11:30

- Naravno da je stres kad se to dogodi. Nas ne može motivirati izjava izbornika da daje ostavku. Motivira nas četvrtfinale, a ne izjave. Mogu reći da je možda to bilo ishitreno, možda trenutak, ali to nije u mome domenu - rekao je Marino Marić.

Hrvatska teoretski još može do četvrtfinala, ali sada više ne ovisimo samo o sebi. Prvo se treba dogoditi da Katar pobijedi Argentinu, a onda mi moramo pobijediti aktualne svjetske prvake Dance. O tome je u nedjelju ispred novinara govorio naš ponajbolji pojedinac na turniru Marino Marić.

- Volio bih da nas zgazite pa da uđemo u četvrtfinale - našalio se Marić s novinarima.

- Svi smo znali da dolazi Argentina. Sve je govorilo da će biti teško, ali da ćemo krenuti u utakmicu s 0:5 nismo mogli ni zamisliti. Problem cijele utakmice bio je naš napad. Premalo je kaad zabiješ 19 golova i tu leži problem. Ne znam kako objasniti što se dogodilo... Pokušali smo što smo mogli, ali nije išlo. Neobjašnjivo.

Jesu li razgovarali s izbornikom?

- Mi smo profesionalci i volimo ovo što radimo, drži nas ljubav prema reprezentaciji i želja da sve uveselimo. Svima nam je žao što je ovako ispalo. Ali, sad da je komentiram što je izbornik rekao...

Mogu samo reći da smo kolektivno podbacili, a u priče se neću uvlačiti. Što će dalje biti je na izborniku. Mi igrači smo svjesni što smo napravili, ali znamo i da imamo još jednu šansu. Svjesni smo kakav je naš mentalitet. Ja ću reći da sam i ja podbacio i o tome mogu pričati. A druge ne mogu komentirati. Želim da budemo gospoda u svemu. 

Što nas čeka sutra?

- Uvjeren sam da će Katar dobiti Argentinu. Danska se plasirala i njima ta utakmica nema nikakvu vrijednost. Nadam se da ćemo krenuti dobro u utakmicu jer ako povedemo bit će sasvim drugačije na terenu. Samo navijam da dobro krenemo u utakmicu. Danci su vrhunski igrači i tu nema slabog igrača. Za nas će to biti rat, a za njih lagana utakmica - rekao je Marić.

Vjeruju li igrači u izbornika?

- Imamo neke svoje stavove, ali smo ekipa i moramo biti kompaktni. O izborniku odlučuju ljudi o savezu. Igrači su svjesni da je atmosfera banana. Neugodan je položaj da komentiramo, ali ćemo profesionalno odraditi. Znamo se nositi sa svime. Ponašat ćemo se sasvim normalno. Emocionalno to neće utjecati na nas - rekao je te dodao:

- Izbornik kaže nešto nakon utakmice, a mi smo u svlačionici. I onda dođeš u bus i doznaš da je izbornik dao ostavku. U klubu sam promijenio 15 trenera. Naravno da je stres kad se to dogodi. Nas ne može motivirati izjava izbornika da daje ostavku. Motivira nas četvrtfinale, a ne izjave. Mogu reći da je možda to bilo ishitreno, možda trenutak, ali to nije u mome domenu.

Poruka navijačima?

- Razumijem ih. Neka nas dobro operu danas, a sutra ćemo im vratiti. Nama je cilj da ih uveselimo, a ne rastužimo. Nema smisla da im nešto poručujem jer smo zabrljali. Neka budu uz nas pa ćemo vidjeti što će biti. A kasnije neka nas kritiziraju ako bude trebalo.

>>> Červar nakon utakmice protiv Bahreina

Komentara 32

Avatar Udruga_obrisanih
Udruga_obrisanih
11:47 24.01.2021.

Imao sam dojam da je Červar pretrpio moždani udar za vrijeme utakmice, zove time-out a onda nije u toj minuti mogao izgovoriti 3 suvisle rečenice niti se sjetiti imena nekih igrača. Zabrinjavajuće.

Avatar VitaminiPlus
VitaminiPlus
12:24 24.01.2021.

Gledali tekmu, danas čitamo izjave, pratimo repku i nekako je stalno prisutna misao da ova reprez. nema vođu, a već dugo godina ni kvalitetnog izbornika

NI
NikoCro
11:59 24.01.2021.

Dobro Lino je najtrofejniji trener, al svemu dodje kraj, pa koliko sam vidio njegovih pogresaka je vise nego li igrackih, pa igra 7 na 6 pa na time out svi treneri govore igracima kako ce igrati a pn suti aa igraci pricaju, i to na svim tekmama, a decki igrajte pa kako zavrsi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije