Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Emirates rekorder po brzini gradnje

Astana i Atena dobile jeftine i lijepe arene

'sport.....zagreb.....27.08.2008.  stadion maksimir - utakmica dinamo-sahtar/ rinat ahmetov     foto: marko lukunic / vecernji list'
'lukunic marko'
31.03.2010.
u 10:32

Brojni primjeri, što s istoka što sa zapada, dokazuju da je gradnja novog stadiona puno jeftinije, brže i jednostavnije rješenje od obnavljanja postojećeg.

Svi smo ostali u čudu kad smo vidjeli stadion u Kazahstanu na kojem je Hrvatska igrala posljednju utakmicu kvalifikacija za SP. Astana arena (30 tisuća sjedaćih mjesta) sagrađena je za 2,5 godine, a koštala je 137,5 milijuna eura. Ima pomični krov i umjetnu travu.

U Dnipropetrovsku je za samo 40 milijuna eura sagrađen vrlo lijep stadion za 33 tisuće gledatelja, upravo koliko bismo htjeli i u Zagrebu. Gradnja je trajala 2,5 godine. Rekord po brzini gradnje pao je u Londonu. Emirates je sagrađen za samo godinu i pol dana, a koštao je 357 milijuna eura.

Trenutačno stadione grade Juventus i Panathinaikos. Juve će za novi dom kapaciteta 41.000 mjesta platiti 150 milijuna eura, a Marfin stadion (46.000) u Ateni koštat će pristojnih 88,35 milijuna eura. Gradnja oba stadiona trajat će oko dvije godine.

Ključne riječi

Komentara 1

LU
luena
16:48 02.04.2010.

Mi jednostavno nemamo ljude koji znaju racunat,nit mislit...Mislit zanju samo kad njima treba ,gdje i kako se domoci novca koji nije njihov.Tj .pokrasti porezne obveznike,i uvijek lupit vecu cijenu ,neg sto je .Lopovi i dalje sjede u skupstini grada Zagreba.ba. dosta nam je takvih vise ,ak se u skorije vrijeme na tom pogledu nista ne promjeni nabolje ,bit ce jos gore neg u Grckoj..Lopvi u vladi ,lopovi u skupstini. Sva druge zemlje mogu,samo mi ne ,sramota sto rade sa nama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije