Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ALJOŠA ASANOVIĆ Prvi Bilićev pomoćnik o stanju reprezentacije

Asanović: Nijemci vrebaju sa svih strana

aljosa-txt.jpg
import
26.05.2008.
u 15:07

Stručni stožer je dobro 'iscijedio' igrače na treningu, nakon dva sata trčanja po jakom suncu, sretni su iz autobusa pohrlili prema stolicama u restoranu. U utorak će, kako tvrdi Aljoša Asanović, tempo biti nešto slabiji. Trening je samo popodnevni.

Vatreni lakat prisjetio se u razgovoru s novinarima kako je bilo igrati u Lyonu protiv Njemačke, kroz nekoliko dana volio bi reprizirati taj susret, ali bježi od usporedbi.

"Ne može se usporediti utakmica koju smo odigrali s Nijemcima prije deset godina i danas. Prošlo je previše vremena, to nam je danas postao kamen na grbu. Prije Njemačke imamo mnogo bitniju utakmicu, koja je vitalna za nas. Prva protiv Austrijanaca je iznimno važna, koliko nama bit će i njima. Svi znamo da su domaćini, igraju pred punim stadionom... Na nama je da budemo pravi, a mogu obećati da ćemo biti! Imamo obavezu prema sebi, ali i naciji", kazao je Asanović.

Zadovoljan je mirom u kojem se reprezentacija sprema, nakon morske faze krenuli su podno slovenskih brežuljaka. Bilo je i planirano da se u prvom dijelu raditi na regeneraciji igrača, a Rovinj je za to odlično poslužio.

"Iza nas je odličan trening, svi su motivirani, a jedino kroz dobre treninge možemo do forme koja nam treba za 8. lipnja u Beču", tvrdi prvi Bilićev pomoćnik.

"Grčka je pokazala da je sve moguće, nisu igrali briljantno, dapače, ali napravili su fenomenalan rezultat. Za nas je svakako najvažnija ta prva utakmica s domaćinima. Što reći o protivnicima? Kod Nijemaca ima mnogo opasnih igrača, sa svih strana vrebaju. Kod Poljaka je to Smolarek, a kod Austrijanaca Ivanschitz. On je mozak reprezentacije, prava desetka", dodao je.

Što se liječničkog biltena, tiče, Budan u ponedjeljak popodne ide na magnetsku rezonanciju u Zagreb, Robert Kovač vraća se treningu, Šimunić inzistira da započne već popodne trenirati. Mrmić i Prosinečki putuju u Varaždin gdje će odigrati humanitarnu utakmicu. Pripreme teku dalje, EP je svakim satom sve bliže...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije