Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREOKRET MILANA

Arsenal pobijedio golom iz zaleđa, rukom i nakon isteka sudačke nadoknade

Arsenal
Foto: Reuters
1/7
02.10.2016.
u 21:03

Ovom sretnom pobjedom Arsenal je stigao na treće mjesto ljestvice sa 16 bodova, koliko ima i četvrti Liverpool. Burnley je 14. sa 7 bodova.

U posljednjoj utakmici 7. kola engleskog nogometnog prvenstva Arsenal je kao gost stigao do kontroverzne 1-0 (0-0) pobjede protiv Burnleya.

Iako su napadali gotovo tijekom čitavog susreta, "topnici" nisu uspijevali probiti bunker domaćih sve do treće minute sudačke nadoknade kada je lopta napokon završila u mreži, ali taj je pogodak trebao biti poništen. Naime, Oxlade-Chamberlain i Koscielny su nakon kornera ostali sami na drugoj vratnici dva metra od gol-linije, Chamberlain je pucao prema golu, a lopta je na putu pogodila Koscielnyja u ruku. Osim što je pogodak postignut rukom, on je trebao biti poništen i zato što se francuski stoper nalazio u zaleđu, ali su suci pokazali na centar. Domaći mogu biti i dodatno ljuti na djelitelje "pravde" jer je pogodak postignut nakon isteka sudačke nadoknade pokazane na semaforu.

Ovom sretnom pobjedom Arsenal je stigao na treće mjesto ljestvice sa 16 bodova, koliko ima i četvrti Liverpool. Burnley je 14. sa 7 bodova.

Veliki preokret Milana

Nogometaši Milana velikim su preokretom od 1-3 do 4-3 sitgli do pobjede nad Sassuolom, iako je bivša momčad Šime Vrsaljka u 56. minuti došla do dva pogotka prednosti, ali su već u 77. minuti bili u zaostatku.

Golijada na San Siru počela je u 9. minuti vodstvom domaćina za koje je zaslužan Bonaventura. No, već u sljedećoj minuti izjednačio je Politano. Gosti su u 54. minuti poveli pogotkom Acerbija, a u 56. je Pellegrini pogodio za velikih 3-1 Sassuola.

Milan je u 69. minuti smanjio zaostatak pogotkom Carlosa Bacce iz kaznenog udarca. Već u 73. minuti Locatelli je donio izjednačenje momčadi Vincenza Montelle, a u 77. minuti Paletta je kompletirao veliki preokret i pogodio za konačnih 4-3. Mario Pašalić nije sudjelovao u ovoj pobjedi Milana.

Bivši trener Milana Siniša Mihajlović s Torinom bilježi bitno bolje rezultate na startu nove sezone, a u nedjelju je njegova momčad na svom travnjaku svladala Fiorentinu s 2-1. Falque je u 15. minuti donio vodstvo Torinu, a na 2-0 je u 60. minuti povisio Benassi na Falqueovu asistenciju. Fiorentina je uspjela samo smanjiti zaostatak u 84. minuti, kad je na asistenciju Hrvoja Milića pogodio Babacar. Uz Milića cijelu je utakmicu odigrao i Nikola Kalinić, dok je Milan Badelj zamijenjen u 68. minuti.

Schalke razbio Borussiju 

Nogometaši Schalkea 04 u susretu su 6. kola njemačkog prvenstva osvojili prve bodove ove sezone uvjerljivom 4-0 (0-0) domaćom pobjedom protiv Borussije iz Moenchengladbacha.

Nakon što je prvo poluvrijeme završilo bez pogodaka, u nastavku su "rudari" uspjeli postići tri gola u razdoblju od samo šest minuta. Strijelci su bili Choupo-Moting (52-11m), Embolo (56) i Goretzka (58), da bi konačnih 4-0 svojim drugim pogotkom postavio Embolo (83).

Schalke je sada 16. na ljestvici s tri boda, iza njega su ostali Ingolstadt i Hamburger SV sa po jednim, dok je Borussia 9. sa 10 bodova.

U prvom susretu nedjeljnog programa Wolfsburg i Mainz 05 su odigrali 0-0, a hrvatsko krilo Josip Brekalo je igrao za Wolfsburg od 64. minute.

Wolfsburg je 13. sa 6 bodova, a Mainz 11. sa 8. Na vrhu je Bayern sa 16 bodova, tri više od druge Herthe.

Komentara 1

RV
rvp88
12:43 03.10.2016.

Gol ne moze biti postignut nakon sudacke nadoknade jer tada vec sudac svirao kraj. Isto tako vrijeme prikazano kao nadoknada je minimalan dodatak, u prijevodu ako pise 3 minute igra se jos minimalno 3 minute, a ako sudac zeli moze produziti i 10 minuta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije