Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na meti topnika

Arsenal nudi 15 mil. eura za Vrsaljka i Kovačića

Matej Kovačić (1)
Foto: Antonio Bronić/Pixsell
1/3
07.11.2010.
u 20:12

Prodaja 18-godišnjeg Vrsaljka je izgledna, a Kovačić ostaje jer se procjenjuje da će uskoro dostići Modrićevu vrijednost.

Priča koju je Dinamov izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić plasirao za gostovanja u Bruggeu o zanimanju velikih klubova za 18-godišnjeg braniča Šimu Vrsaljka već dobiva konkretne okvire. Prema informacijama iz NK Dinamo, Arsenal je prvi poslao ponudu za novoga A-reprezentativca, a u paketu želi i najtalentiranijega Dinamova igrača, 16-godišnjega Matea Kovačića. Arsene Wenger za tu dvojicu igrača nudi nevjerojatnih 15 milijuna eura!

Obojica su već dugo na radaru Arsenalovih skauta, "skenirani" su sa svih strana i već zadovoljavaju Wengerove visoke standarde. U istoj dobi kao i Kovačič u Arsenal su došle brojne današnje zvijezde topnika, poput Fabregasa, Walcotta, Bendtnera..., te bi Mateo odmah dobio odgovarajući status u mladoj momčadi, dok Wenger Vrsaljka već tretira kao kandidata za prvu momčad. Naime, Arsenal u svojoj ponudi Šimu vodi u rubrici "kupiti, odmah igrati"!

Iscrpljujuće licitiranje

Prema dostupnim informacijama, Zdravko Mamić se još nije očitovao o Arsenalovoj ponudi. On će je, naravno, u startu odbiti te pribjeći već iskušanoj taktici iscrpljivanja "suparnika", kao prošle godine s Lyonom i Dejanom Lovrenom, i do zimskoga prijelaznog roka pokušati podići cijenu. I to samo za Šimu Vrsaljka, budući da prodaja Matea Kovačića u ovom času nije Dinamova potreba. Stručnjaci predviđaju da će taj Mateo za koju godinu dostići možda čak i vrijednost Modrića koji je 2008. prodan za 16,5 milijuna funti.

Dakle, Šime Vrsaljko će gotovo sigurno ove zime otići iz Dinama, a Mamić će pokušati podići cijenu do 10 milijuna eura. Ako prođe, prođe, što i ne izgleda nemoguće budući da će Šime Vrsaljko uskoro nastupiti i za A-vrstu, čime će njegova vrijednost odmah skočiti za milijun-dva. Na kraju, i Dejan Lovren je prošle zime u Lyon otišao za osam milijuna eura, a posrijedi je samo stoper, dok je Vrsaljko ipak plemenitijega kova, prodoran, brzonog branič, sjajne tehnike.

Da je Vrsaljkova prodaja izgledna, Zdravko Mamić pokazao je odbijajući nedavno razgovor o odlasku iskusnoga Etta, budući da bi 29-godišnji Brazilac uz Tomečaka trebao od zime biti oslonac na desnom boku. Na žalost, Vrsaljkov transfer je i Dinamova nužda jer klub mora od nečega živjeti, a, usto, i uložiti u pojačanja, najprije u rasnoga golgetera. Trener Vahid Halilhodžić, naime, želi već ove zime dobiti sliku momčadi s kojom će na ljeto jurišati na Ligu prvaka.

Može učiti engleski

A Šime Vrsaljko već može početi učiti engleski i tražiti stan u sjevernom dijelu Londona, u susjedstvu svoga idola Luke Modrića, s kojim dijeli i rodni kraj...

Wenger je na 16-godišnjacima izgradio danas veliki Arsenal

Mateo Kovačić, 16-godišnjak kojemu nogometni stručnjaci predviđaju blistavu budućnost, nije promaknuo oku Arsenea Wengera.

Naime, mladić kojega je zbog iznimne talentiranosti strateg modrih Vahid Halilhodžić priključio treningu s prvom momčadi bio je i još uvijek jest, unatoč odbijenici, zainteresiran za plavog vunderkinda.

No, to je način rada Arsenalova stratega. Naime, iako ima puno posla i mnogo se brine o rezultatu Arsenala, Wenger je u tome klubu sve ove godine razmišljao o budućnosti. Tražio je talente širom Europe i svijeta. Tako je iz bogata Barcelonina inkubatora, i to dok mu je bilo tek 16 godina, uzeo i Cesca Fabregasa, koji je danas kapetan londonskih topnika. U toj je dobi pronašao i Danca Bendtnera, Meksikanca Carlosa Velu te mladog i talentiranog Thea Walcotta. Svi ti nogometaši danas su standardni nogometaši prve Wengerove momčadi, a sve ove godine radili su prema Wengerovu ustaljenom modelu. Naime, te talentirane i mlade igrače puno je lakše uklopiti u sustav, Wenger s njima posebno radi i taj se recept, eto, pokazao kao dobitna kombinacija.

Za Matea Kovačića, njegova trenera, njegove roditelje i sve oko njega ovaj poziv svakako treba biti poticaj za još veći rad, a valja pohvaliti i to da Dinamo unatoč velikoj ponudi ipak nije popustio.

Komentara 24

HM
hm12345
20:39 07.11.2010.

Kao i svake godine, nakon što prođe 31.8., Mamić kaže nema prodaje, i drži se toga sve do prvog mogućeg termina kad opet može prodavati, dakle zimskog roka. Ako će se Dinamove ambicije temeljiti na prodaji mladića, i oslanjanjem na Etta, onda se nema nitko pravo ničemu nadati.

OB
-obrisani-
07:11 08.11.2010.

Arsenal nudi 15 kišta Ožujskog piva i 2 sanduka kobasica za Vrsaljka i Kovačića..

Avatar PTB
PTB
00:59 09.11.2010.

astro: Za malog Kovacica bi bilo steta da ode , mislim da treba par sezona odigrati za Dinamo pa onda otici. --------------------------- A Vrsaljko ne treba?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije