Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Engleska liga

Arsenal i Leicester igrali neodlučeno, Chelsea pobjedom skočio na 3. mjesto

Arsenal
Foto: PA/Pixsell
1/3
07.07.2020.
u 23:35

Chelsea je iskoristio remi Leicestera i gostujućom pobjedom protiv Crystal Palace s 3-2 skočio na treće mjesto

U susretu 34. kola engleskog nogometnog prvenstva Arsenal i Leicester su odigrali 1-1, dok su Chelsea i Watforda upisali pobjede.

Nakon četiri uzastopne pobjede, Arsenal je na stadionu Emirates odigrao 1-1 protiv Leicestera. 

Arsenal je poveo u 21. minuti golom Pierrea-Emericka Aubameyanga kojem je to bio 20. pogodak ove sezone. Možda i ključni trenutak dogodio se u 75. minuti kada je domaćin ostao s igračem manje nakon što je isključen Eddie Nketiah. Mladi 21-godišnji napadač je proveo na terenu svega četiri minute.

Ušao je u 71. minuti, a u 75. je isključen zbog neopreznog starta. Sudac Chris Kavanagh prvo mu je pokazao žuti karton, ali je nakon 'asistencije' VAR-a promijenio odluku.

Lisci su igrača više iskoristili deset minuta kasnije izjednačivši preko Jamieja Vardyja, njegovim 22. golom ove sezone.

Chelsea je iskoristio remi Leicestera i gostujućom pobjedom protiv Crystal Palace s 3-2 skočio na treće mjesto.

Chelsea je na Selhurst Parku vodio 2-0 i 3-1, ali je na kraju teškom mukom izvukao bodove nakon što je domaćin u sudačkoj nadoknadi zapucao dva zicera za 3-3.

Gosti su nakon 27 minuta vodili 2-0 golovima Olivera Girouda (6) i Christiana Pulisica (27), a smanjio je Wilfred Zaha u 34. minuti. Tammy Abraham je u 71. minuti vratio gostima dva gola prednosti, no već minutu kasnije smanjio je Christian Benteke.

U samoj završnici utakmice Crystal Palace je imao dvije sjajne prilike za 3-3. Prvo je Scott Dann u četvrtoj minuti nadoknade uzdrmao vratnicu, da bi 30-tak sekundi kasnije Benteke izašao sam ispred Kepe, ali je Zouma sjajno blokirao njegov udarac. Mateo Kovačić nije nastupio zbog ozljede.

U drugom susretu Watford je pobijedio "fenjeraša" Norwich City s 2-1 osvojivši važne bodove u borbi za prvoligaški spas, dok je Norwich nakon šestog poraza gotovo u bezizlaznoj situaciji.

Gosti su poveli preko Buendije u 4. minuti, no Watford je okrenuo rezultat golovima Dawsona (10) i Welbecka (55). Posebno lijep bio je Welbeckov pogodak koji je škaricama pogodio same rašlje.

Na ljestvici vodi Liverpool s 89 bodova, Manchester City je drugi sa 66 bodova, Chelsea ima 60, a Leicester 59. Arsenal je sedmi s 50 bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije