Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Arpad Šterbik: Ovaj mali Filip Ivić je zaista fenomenalan

'20.10.2012., Arena Zagreb, Zagreb - Rukometna utakmica Velux EHF Lige prvaka, 4. kolo, RK Croatia Osiguranje Zagreb - FC Barcelona Intersport. Marino Maric. Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
'Dalibor Urukalovic/PIXSELL'
21.10.2012.
u 22:45

ritam igre: 
U prvih 30 minuta igralo se sporo, pa Jović, Saračević i Goluža bi brže igrali

Rukometaši CO Zagreba pred dobro popunjenom Arenom (brojači su registrirali 11.213, što znači da je bilo oko 12 tisuća ljudi) parirali su velikoj Barceloni do 35. minute (14:14), a zatim su potpisali predaju (21:32) u 4. kolu skupine D lige prvaka. Nakon dobrih prvih 30 minuta (12:13) zagrebaši su imali crnu rupu od 14 minuta bez pogotka, tijekom utakmice nanizali su čak 22 tehničke pogreške što je svelo učinak njihova napada na 34,4 posto.

- Zadovoljan sam, ipak je s druge strane bila Barcelona. Dobro smo odigrali prvo poluvrijeme i šteta je što smo ih s nekoliko pogrešaka vratili u igru. Previše smo se istrošili da bismo na odmor otišli za zaostatkom - vrtio je film trener zagrebaša Slavko Goluža.

Iz Barceloninog kuta pogled je ponudio odlični vratar Arpad Šterbik:

- Uhvatili su nas u prvom poluvremenu u svoj ritam u kojemu smo se izgubili. Bilo je jako sporo, Saračević, Jović i Goluža bi brže igrali! Jesam li se pobojao kod 5:9? Ma ne. Znao sam da ćemo mi to okrenuti. No, u Europi nema kvalitetnije mlade momčadi od Zagreba.

U uvjerljivom porazu, koji nije donio razočaranje, zagrebaši su bili bolji u samo jednom elementu - broju obrana. Barca u Šterbiku i Danijelu Šariću ima najbolji vratarski dvojac na svijetu, ali u subotu je najuspješniji bio mladi 20-godišnji Zagrebov vratar Filip Ivić koji je skupio 11 obrana.

- Mali je fantastičan! Svaka čast Iviću, koliko je samo zicera obranio. Svojim obranama držao je zagrebaše u igri - komplimentirao je novom hrvatskom reprezentativcu Šterbik.

Komentara 1

KR
kraljzvonimir
09:39 23.10.2012.

A Arpad je takav golman kako se rijetko vidja...čovjek kad brani ka da zaključa vrata...uz to ima i karizmu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije