Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA ULOGA

Dinamov sjajni veznjak postaje trener: Nikad prije ovo nisam radio...

Arijan Ademi
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/6
17.11.2017.
u 16:46

– Igrao sam na Šalati i svidjelo mi se, a i kao mali igrao sam mali nogomet. Volim ići pogledati Kutiju šibica, odem kad stignem, ove godine ne igram niti sam ikad igrao Kutiju, ali gledat ću sigurno.

Hrvatska nogometna reprezentacija izborila je plasman na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji, dodatne kvalifikacije privele su se kraju, nastavlja se Liga prvaka, baš kao i Prvenstvo Hrvatske, a onda kada počne i sezona malonogometnih turnira, na svoje dolaze svi zaljubljenici u “hakl”. To je vrijeme kada počinje kultna Kutija šibica, a ove godine očekuje nas 47. izdanje.

Na tradicionalni malonogometni turnir, koji se igra od 25. studenog do 28. prosinca 2017., prijavilo se čak 206 ekipa. To su dvije prijavljene momčadi više nego prošle godine. Naravno, daleko je to od rekorda iz 1985. kada je na ovom turniru igralo 648 momčadi. Ove godine igrat će 132 seniorske momčadi, 58 veteranskih i 16 ženskih, i to ne samo iz Hrvatske, nego i susjednih zemalja. A najpopularniji na turniru bit će Dinamov nogometaš Arijan Ademi koji je igrao mali nogomet kada je bio suspendiran zbog “afere” s dopingom. Iako se sada vratio na “velike” terene, sjedit će i pokraj onih malih.

Arijan Ademi
1/12

Više od turnira

– Igrao sam na Šalati i svidjelo mi se, a i kao mali igrao sam mali nogomet. Volim ići pogledati Kutiju šibica, odem kad stignem, ove godine ne igram niti sam ikad igrao Kutiju, ali gledat ću sigurno.

Ove godine na Kutiji šibica, koja je uvijek bila više od običnog turnira, biti u ulozi trenera.

– Vodit ću i svoju momčad. Zove se Slastičarnica Calimero. To su većinom moji prijatelji iz Šibenika i Splita. Nismo se još okupili, kad krene, onda ćemo i mi. Ne znam za tu ulogu trenera, kako je to, nisam to nikada radio, ovo je više zafrkancija. Ja ću biti na klupi jer ne mogu igrati, ali probat ćemo nešto napraviti – zaključio je Ademi.

Na izvlačenju parova bio je i boksač Filip Hrgović. Dobro raspoložen jer ide mu u ringu u posljednje vrijeme, ali za razliku od Arijana, on se u nogometu ne pronalazi.

– Igrao sam mali nogomet nekoliko puta i, kada god igram, ozlijedim se pa ga obično izbjegavam. Nije mi baš zgodno s dva metra i sto kilograma igrati nogomet, ali zato volim boksati – nasmijano će Hrgović pa nastavlja:

– Nisam nikad uživo gledao Kutiju šibica, ali gledao sam na televizoru. No, svaka im čast što su održali tako dugu tradiciju, to trebamo održavati i dalje – zaključio je Filip.

Igra se u pet dvorana

Najavu za Kutiju dao je i najbolji strijelac prošle godine Kristijan Postružin, inače igrač Nacionala i hrvatske reprezentacije koji će i ove godine zaigrati na turniru.

– Igrao sam ja i “veliki” nogomet, kada sam imao deset godina, ali onda sam odlučio da imam bolje solucije u malom nogometu i pogodio sam. Kutija šibica najjače je natjecanje tog tipa u Hrvatskoj i interes je uvijek velik. Dolazi dosta momčadi i izvana, što je zapravo super jer jako je teško osvojiti Kutiju, ali predivno je – kaže Kristijan pa dodaje:

– Okupili smo se uglavnom mi, dečki iz kvarta. Igramo dulje vrijeme, poznajemo se iz djetinjstva, a i igramo i turnire ljeti i zimi tako da mislim da smo spremni i možemo svima pomrsiti račune – zaključio je Kristijan.

Da, baš kao i njegova momčad, i ostale su uglavnom skupine kvartovskih prijatelja, kolega s posla i slično, a svi će svoje vještine pokazati u već popularnoj Dvojci Doma sportova, ali i u Trnskom, na Peščenici i u Dubravi

Komentara 1

Avatar comandante
comandante
16:55 17.11.2017.

slastičarna...hahahha...samo ti njima isijeci linije i da vidiš kako se igra

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije