Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORAZ KOŠARKAŠA Argentina svladala Hrvatsku 77:53

Argentinci iskoristili slab dan košarkaša

arg-txt.gif
import
14.08.2008.
u 15:58

Nakon pobjeda protiv Australije i Rusije svi su počeli respektirati hrvatske košarkaše. Čak i olimpijski pobjednici, Argentinci, protiv kojih Hrvatska od 16.15 sati traži treću pobjedu za nastavak olimpijske bajke.

Argentina je favorit, no gauči strepe. Ponajprije zbog dojma koji su naši ostavili u pobjedama nad Australcima i Rusima. Repeša objašnjava zašto je upravo Nocioni toliko hvalio Hrvate i izjavio kako je Hrvatska najjača momčad u skupini A:

- Nocioni je najbolji radni odnosno timski igrač na svijetu. Ostavlja posljednji atom snage na utakmici - kaže hrvatski izbornik.

Za novo hrvatsko iznenađenje trebat će nam vrhunska obrana. Utakmicu s Argentinom jako teško mogu dobiti napadači koji su u dosadašnjim dvma nastupima odlično odradili posao. Manu Ginobili, Luis Scola, Nocioni i Delfino su imena koja treba respektirati, ali sada je sve za gušt.

Kraj utakmice Nakon rukometaša i košarkaši su zabilježili prvi poraz. Argentinci su bili bolji sa 77:53.

Tijek susreta
Četvrta četvrtina:
Marin Rozić je tricom i dodatnim bacanjem u napadu, skupljanem jedne lopte pod našim košem, asistencijom Lončaru te još jednom položenom dvojkom centralna figura ovog dijela igre u kojem su naši smanjili na 74:53.

Ostalo je još 4:08 do kraja, a petnaestim košem Delfina Argentinci su otišli na plus 30. Prijeti li Hrvatskoj katastrofa?

Prednost Argentinaca raste pa pet minuta i 45 sekundi prije kraja utakmice imaju plus 27 te su se počeli malo igrati što im je rezultiralo istjecanjem vremena u jednom napadu.

Vidjeli smo i malo "NBA actiona". Budući NBA-ovac Ukić krenuo je prema košu Argentine, ali je tamo naletio na jednog sadašnjeg, Nocionija iz Bullsa i dobio vrlo lijepu blokadu.

Otišli su Argentinci odmah na početku posljednje četvrtine i na plus 23, ali vrlo brzo Tomas drugom hrvatskom tricom vraća na 20.

Treća četvrtina:
Naši su na samom kraju četvrtine ušli u krizu, Argentinci su na teren vratili i Ginobilija i predvođeni njim napravili seriju 8:0 koja ih je odvela do vodstva 59:38.

Dvije i pol minute nakon odlične solo akcije Davora Kusa uspjeli smo doći na minus 13.

Tek u 25. minuti pogodili smo prvu tricu. 11. pokušaj bio je sretan za naše, a sretnik koji je to uspio je Zoran Planinić te sada imamo zaostatak od petnaest poena.(50:35).

Argentinci imaju prvi put plus 20, novom tricom to im je donio Prigioni.

Naši su već nakon dvije minute u bonusu, dok su Argentinci u problemima s prekršajima centara Scole i Oberta koji su skupini tri osobne.

Hrvatska radi mini-seriju 4:0 pogocima Banića i Ukića, ali da se naši ne bi previše približili pobrinuo se Nocioni tricom te Argentinci vode 45:28.

Počelo je drugo poluvrijeme. Hrvatska ima prvi napad. Barać je odlično zabio preko Delfina, a, nažalost, u kontranapadu Marko Tomas radi prekršaj.

Druga četvrtina:
Na kraju prvog dijela Hrvatska je u minusu 18 poena (22:40). Olimpijski prvaci su iskoristili katastrofalan dan hrvatskog napada (13 poena u prvoj, devet poena u drugoj četvrtini) i sigurno kroče prema drugoj pobjedi na turniru.

Sad još jedna nesreća. Iz igre šepajući izlazi Marko Popović, ponovno ima problema s gležnjem. Šteta što najslabiju igru pokazujemo u posljednjem, najjačem terminu košarkaškog turnira. Nocioni zabija izvana za 40:21 u posljednjoj minuti prvog dijela.

Ni konstantan šuter, kao što je Davor Kus, ne može pogoditi otvorenu tricu s lijevog krila. Ništa, baš ništa nam ne ulazi i, najviše zbog pokazanog, vrlo smo blizu poraza, a još nije ni prvo poluvrijeme završeno. Argentina vodi 36:19.

Ginobili krade još jednu loptu, a u kontri ga prekršajem zaustavlja Ukić. Manu će nakon Repešine minute odmora imati dva slobodna bacanja.

Ovo bi mogla biti rezultatska katastrofa. Potpuno smo u kontra ritmu danas. Lončar radi korake, gubimo lopte, ne možemo pogoditi ni najlakši šut, a Argentinci su "stroj za mljevenje". Ginobili zabija za 32:17 u 16. minuti.

Oberto je zabio uz Prkačinov prekršaj, ali srećom ne zabija dodatno bacanje. I ovako je osjetna prednost za Argentince: 25:15. U napadu ne možemo "bunar" pogoditi. Ako se možemo tješiti, bolje da nas je "stalo" u trećem kolu nego u četvrtfinalu.

Prkačin nas i dalje drži u igri te smanjuje na 21:15 u 12. minuti. Ipak, Luis Scola je nezaustavljiv i pogađa s lakoćom za novih argentinskih plus osam.

Prva četvrtina:
Prkačin je ubacio posljednji hrvatski koš u prvoj četvrtini i Argentinci nakon početnih 10 minuta ima osjetnih 21:13. Kao što se očekivalo, šut nam nije išao, a Argentina koristi svaku rupu u našoj obrani.

Nakon pet minuta igre, Argentina vodi sa 7:4. Obrana na razini, ali napad je danas lošija strana početka. Dobro došli na prijenos uživo košarkaškog susreta između Hrvatske i Argentine, 3. kolo skupine A. Susret počinje u 16.15 sati po hrvatskom vremenu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije