Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neymarov transfer

Arbitražni sportski sud odbio Dantosovu tužbu protiv Barcelone

Neymar
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
07.07.2020.
u 22:20

Santos je 2015. godine podnio zahtjev CAS-u tražeći 61.2 milijuna eura odštete, nakon što je Barca isplatila određenu sumu novca Neymarovom ocu i obiteljskoj tvrtki N&N prije nego što je dovela Neymara

Arbitražni sportski sud (CAS) u Lausannei odbacio je tužbu brazilskog kluba Santos protiv Barcelone u vezi s potpisivanjem Neymara 2013. godine, objavio je španjolski klub.

Santos je 2015. godine podnio zahtjev CAS-u tražeći 61.2 milijuna eura odštete, nakon što je Barca isplatila određenu sumu novca Neymarovom ocu i obiteljskoj tvrtki N&N prije nego što je dovela Neymara.

"CAS je utvrdio da je ugovor između Santosa i Neymara raskinut međusobnim dogovorom i da Barcelona nije prekršila sporazum o transferu kada je plaćala dodatne takse igračevom ocu i tvrtki N&N," objavila je Barcelona.

U izjavi se dodaje da je CAS-u naložio Santosu plaćanje pravne naknade Barceloni u iznosu od 20.000 švicarskih franaka.

Neymarov transfer iz Santosa u Barcelonu bio zasut pravnim problemima, što je transfer dovelo do Vrhovnog suda u Španjolskoj koji je pokrenuo istragu o prijevari i korupciji protiv igrača.

Barcelona je Neymara, tako je tvrdila, platila 57 milijuna eura, no pokazalo se kako je cijeli transfer stajao katalonski klub više od 92 milijuna, pa je Vrhovni sud presudio kako je Barca oštetila državu za 9,1 milijun eura.

Neymar je za Barcelonu igrao četiri godine osvojivši osam trofeja prije nego što je 2017. za rekordnih 222 milijuna eura preselio u PSG.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije