Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDRENJE - LASER I ZVIJEZDA

Arapov i Šitić drugi u Francuskoj

Jedrenje
Hrvoje Jelavić
26.04.2010.
u 10:35

U nedjelju su počela jedrenja na regati Svjetskog kupa u francuskom Hyeresu. Uvjeti nisu išli baš na ruku jedriličarima i organizatoru. Start prvog plova bio je predviđen u 11 sati za sve klase.

S obzirom na prognozu koja je predviđala lagan i nestabilan vjetar, regatni odbor odgodio je start već u devet sati ujutro. Ipak, oko 12 sati spušten je "kodeks“ te su jedriličari u svih deset klasa, u nadi da će se na moru ipak pojaviti dovoljno vjetra, počeli polako izlaziti na more.

Međutim, uvjeti na moru jedva da su dosezali potreban minimum za start jedrenja. Upravo iz tih razloga na regatnim poljima za neke klase regatni odbor nije ni pokušavao dati start te je odrađeno samo pet plovova.

Jedrilo se su klasama laser i zvijezda (po jedan plov). Nakon prvog jedrenja posada Mate Arapov – Ante Šitić (Mornar, Split) zauzima odlično drugo mjesto. U klasi laser dvije su skupine uspjele odjedriti po jednan plov, a trećoj skupini to nije uspjelo. Naši jedriličari zauzimaju sljedeće pozicije: Tonči Stipanović (Mornar, Split) 5., Tonko Kuzmanić (Split, Split) 45., Filip Jurišić (Mornar, Split) 59., Aron Lolić (Labud, Split) 73., i Ivan Taritaš 81.

Ostali naši jedriličari u ovoj klasi nalazili su se u trećoj skupini koja nije uspjela odjedriti niti jedan plov.

U klasi dvobojskog jedrenja za žene Tihana Tadinac, Nevenka Čuk i Maja Budeša nisu uspjele ostvariti niti jednu pobjedu u prvoj seriji jedrenja pa zauzimaju 16. mjesto.

U drugim klasama nije se uspjelo odraditi niti jedno jedrenje. Možda je najgore bilo u klasi finn gdje je jedrenje prekinuto u posljednjoj stranici niz vjetar jer je isteklo predviđeno vrijeme. Šteta po naše jedriličare jest su imali vrlo dobre pozicije, Marin Mišura (Split, Split) nalazio se na 3. mjestu, a Ivan Kljaković Gašpić (Zenta, Split) bio je oko 12. pozicije.

Danas (ponedjeljak) jedrenja se nastavljaju da bi se nadoknadio izgubljeni prvi dan. Problem je što prognostičari predviđaju iste uvjete kao i jučer. Čini se da će ove godine Hyeres biti iznimno izazovan glede uvjeta za jedrenje.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije