Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI IGRAČ UNITEDA

Antonio Valencia zaključio karijeru

Manchester United team arrive to training ahead of final day - UK
Eamon and James Clarke/Press Association/PIXSELL
13.05.2021.
u 19:02

U dresu "Crvenih vragova" osvojio je osam trofeja pri čemu dva naslova engleskog prvaka, te Europsku ligu 2017.

Bivši kapetan engleskog nogometnog velikana Manchester Uniteda Ekvadorac Antonio Valencia (35) objavio je prekid igračke karijere.

Valencija je ove sezone bio član meksičkog kluba Queretaro, a na umirovljenje se odlučio nakon niza ozljeda koljena.

"Ovo je teška odluka jer se psihički dobro osjećam, međutim, postoji problem s koljenom. To je tužno ”, rekao je Valencia tijekom tiskovne konferencije.

"Nisam mislio da će ovaj trenutak doći tako brzo, ali moje tijelo me zamolilo da donesem takvu odluku," dodao je.

Ekvadorac je karijeru počeo u El Nacionalu, igrao je za Villarreal, Recreativo, Wigan, Manchester United i L.D.U. Quito. Svakako, najveći trag je ostavio u Manchester Unitedu čiji je dres nosio od 2009. do 2019. upisavši 339 nastupa i 25 golova.

"Wigan je bio jedinstveno iskustvo, a onda mi je Bog dao priliku da se pridružim Manchester Unitedu. Nikada neću zaboraviti sve što sam doživio na Old Traffordu, nikada neću zaboraviti svaki gol, svaki trofej i prekrasne navijače," dodao je Ekvadorac koji je igrao na poziciji desnog braniča i desnog krila.

U dresu "Crvenih vragova" osvojio je osam trofeja pri čemu dva naslova engleskog prvaka, te Europsku ligu 2017.

Za reprezentaciju Ekvadora je zabilježio 99 nastupa postigavši 11 golova. Nastupio je na dva SP-a (2006, 2014) i četiri Copa Americe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije