Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAPETAN BARCELONE

Ante Tomić euroligaški rekorder desetljeća na isteku

Ante Tomić
Foto: Reuters/Pixsell
31.12.2019.
u 00:30

Ante je član Barcelone u kojoj je, zahvaljujući svojoj igračkoj klasi, ali i odanosti ovom klubu postao prvi stranac kojemu je povjerena kapetanska vrpca.

S istekom 2019. završava i drugo desetljeće 21. stoljeća, a u njemu će hrvatski košarkaš, u ljetopisima Eurolige, imati posebno mjesto. Ante Tomić, 217 centimetara visoki centar Barcelone, čovjek je s najviše odigranih euroligaških utakmica u prošlom desetljeću, a i skakački je rekorder najjačega europskog klupskog natjecanja jer je u tom razdoblju imao 1505 uhvaćenih odbijanaca.


Otkako je u siječnju 2010. napustio danas nepostojeći KK Zagreb, 32-godišnji Dubrovčanin odigrao je 272 euroligaške utakmice. Dvije i pol sezone činio je to igrajući za Real Madrid, a od 2012. Ante je član Barcelone u kojoj je, zahvaljujući svojoj igračkoj klasi, ali i odanosti ovom klubu postao prvi stranac kojemu je povjerena kapetanska vrpca.


U kakvom se elitnom društvu našao Tomić, reći će vam i imena nekih drugih desetljetnih rekordera – najviše koševa: Spanoulis (3294), prosjek koševa: Šved (17,5), prosjek minutaže: Diamantidis (28:46), koeficijent korisnosti: De Colo (18,1), ), broj asistencija: Spanoulis (1252), prosjek asistencija: Calathes (5,9)...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije